Kozlu Belediyesi Zabıta Başkomiseri Savaş Gökdemir, işyeri ruhsatı olmayanlara ruhsat almaları için süre verdiklerini belirtti.
Gökdemir, yaptığı açıklamada şunları söyledi;
"Kozlu'da başta oto sanayi olmak üzere yaklaşık 70'e yakın işyerini ruhsatlandırdık. Bunlardan 60 tanesi ruhsatını aldı, ruhsatı olmayanlar ise evraklarını tamamlayarak bizlere ulaştıracaklar. Yasal olarak ruhsat için müracaat eden her işyerine evraklarını tamamlamak üzere süre veriyoruz. Bu süre içinde çeşitli kurumların olurlarını aldıktan sonra denetlemede o işyerlerinin eksiklikleri görüldüyse kendilerine yasal olarak 15 gün daha süre veriyoruz. Bu 15 gün içinde de eksikliklerini tamamlayamazsa ruhsatını iptal ederek, işyerlerini kapatıyoruz. İşyeri sahibi evraklarını tamamladıktan sonra yeniden ruhsat veriyoruz. Ama evrakları tamamlandığı halde bize getirmezse işyeri otomatik olarak kapatılır. Biz de burada ne yaptık, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar başta oto sanayi olmak üzere ve Kozlu'da 100'ün üstünde ruhsatsız işyeri vardı. Günde 20 tane işyerine ruhsat verilmesini sağlıyoruz. Tabii ruhsat almak için gelenler çoğunluk olduğu için burada izdihama yol açıyor. Bununla beraber ruhsat vermemizde gecikiyor. Çünkü esnafımızın meslek gurubuna karşı birçok kuruluştan olur iznini alarak işyeri sahibine ruhsat verebiliyoruz. Kozlumuzda sakıncalı olan bir işyeri yok. Sadece bizde Sosyal Güvenlik Kurumu'nun olduğu bölgede bulunan işyeri Milli Emlak Müdürlüğü'ne devredilerek ihaleye çıkartıldı. O bölümde bir ruhsat sorunu var. Birde çarşı merkezinde bulunan balıkçıların olduğu bölge mahkemelik olduğundan ruhsat sorunu yaşıyor. Şahıslar ruhsatlarını almak istiyorlar ama yer ihtilaf olduğundan ruhsat veremiyoruz.
Kozlu'da bu ay itibariyle belediyemize maddi açıdan da gelirler kaydedilmiş oldu. Bir işyerinin ruhsat işi için belediyemize getiri en az 200 TL'dir."