Devrekli Şair Rüştü Onur ölümünün 70. yıldönümünde memleketi olan Devrek'te düzenlenen etkinliklerle anıldı. Rüştü Onur Sanat ve Kültür Derneği(ROSAK)ve Devrek Belediye Başkanlığının ortaklaşa olarak düzenledikleri anma etkinlikleri Rüştü Onur Büstüne çelenklerin konulması ve Saygı duruşunda bulunulması ile başlandı. İlçeye gelen yerli ve yabancı konukların Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığını ziyaretlerinin ardından AKM salonunda  Ölümünün 70. Yılında Rüştü Onur ve Şair Arkadaşlarının Şiir Dünyası  konulu panel düzenlendi.  Gazeteci, Yazar, TSY Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Şahin'in yönettiği panelde konuşmacılar Şair, Yazar, Türkiye Edebiyatçılar Derneği Genel Başkanı Gökhan Cengizhan, Şair, Yazar, Uluslar arası PEN Yazarlar Birliği 2. Başkanı Halil İbrahim Özcan, Şair, Yazar Aliye Özlü, Şair, Yazar Hatice Yanık ve Şair, Yazar Fatma Kılıç katıldı. Düzenlenen panelin ardından davetlilere Leyla Şahin'in kaleme aldığı Muharrem Çelikler ve Hüseyin Terzioğlu'nun rol aldığı Lirik ve Hüzünlü Bir Hayat: Rüştü Onur adlı oyun sergilendi
Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlen anma programına; Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Rosak Başkanı Hüsnü Öztürk, yazarlar, şairler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Düzenlenen programın ardından panele katılanlara günün anısına Belediye Başkanı Mustafa Semerci tarafından Devrek Bastonu ve teşekkür plaketi verildi.