Alaplı Çay Köyü Sarıkadı Mahallesinde astım bronşitli iki kız çocuğu, ilköğretim birinci sınıfa giden bir oğlu ile ve eşi ile birlikte havasız, rutubetli bir evde yaşam mücadelesi veren 28 yaşındaki Şengül Gezmez, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Eşinin işsiz, iki kızının da astım bronşit hastası olduğunu belirten anne Şengül Gezmez, İki kızım astım bronşit, doktora götürüyorum, makine yazıyorlar ama maddi durumum yok alamıyorum. Çocuklarımı devamlı doktora götürüyorum. Evim havasız olduğu için rutubet çok oluyor, çocuklarım havasızlıktan geceleri daha çok hasta oluyor sabaha kadar sık sık öksürüyor. Çocuklarımın çamaşırlarını elde yıkamaya çalışıyorum. Evimin durumu çok kötü, eşyalarım yok, olanlarda rutubetten dolayı çürüdü. Eşim de işsiz günlük iş bulabilirse çalışıyor. Hiçbir sosyal güvencemiz yok, maddi durumumuz çok kötü hiçbir gelirimiz yok, devletimizden bize sahip çıkmasını istiyorum. İki odalı da olsa sıcak bir yuva istiyorum. Kışın evimiz çok soğuk oluyor, sobam ve yakacak kömürüm ve odunum yok dedi.
Sarıkadı Mahallesi Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Engin Gezmez de, Ailemiz bana gelerek yardım istedi. İki kızı astım bronşit hastası, kendileri bize gelerek doktorların iki kızı için hava makinesi yazıldığını ama maddi durumlarının iyi olmadığı için alamadıklarını belirterek benden yardım istediler. Bizimde durumumuz iyi olmadığı için kendilerine yardımcı olamadık. Bu ailenin yatacak yeri iyi değil, havasızlık var, rutubet var. Maddi durumları da çok zayıf, Alaplı Kaymakamımızdan bu aileye öncelikli olarak iki odalı da olsa bir ev yapılmasını istiyoruz. Ailenin ev yeri dahi yok, bu konuda Zonguldak Valimiz Erol Ayyıldız ve Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç'tan yardım bekliyoruz diye konuştu.