Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Rifat Sarsık, Filyos Limanı Projesi ve Filyos Endüstri Bölgesi’nin 2014 yılı yatırım programına alınmasının bölge için çok önemli olduğunu belirtti. 
“Filyos Limanı’nın 2014 yatırım programında önemli bir bütçe ile yer alması bölgemiz için yıllardır görülen güzel bir rüyanın gerçeğe dönüşmesi gibi bir mutluluk vericidir” diyen Başkan Sarsık, yazılı açıklamasında, şunları söyledi:
“Çaycuma TSO olarak, bölgemiz için hayati önem taşıyan Filyos Projesi’ni ve bu projenin bel kemiği olan Filyos Limanı’nın her safhasının yakın takipçisi olduk. Her programımızda, toplantımızda bu projenin ve önemini devletimizin ilgili makamlarına da sunduk, bildirdik ve kamuoyuyla paylaşımda bulunduk. Geçtiğimiz günlerde de nihayet Bakanlar Kurulu kararının ardından Cumhurbaşkanı onayıyla Resmi Gazete’de yayınlanan 2014 yatırım programında Filyos Limanı için gerçek bir bütçe ayrılmıştır. Ayrıca ilgili program gereği 2014 yılının ilk çeyreğinde liman inşaatının ihaleye çıkartılması bekleniyor. Programda, Filyos Limanı proje tutarı 810 milyon lira olarak yer alırken, bunun birinci kısmını içeren 2014'te 140 milyon 600 bin lira ödenek öngörülmüş ve projenin 2017'de tamamlanması hedeflenmiştir. Ayrıca Zonguldak için öngörülen toplam ödeneğin yüzde 46'sını tek başına Filyos Limanı Projesi’ne ayrılırken; Filyos Endüstri Bölgesi’nin etüt işleri de aynı yatırım programında yer aldı; 2 milyon liralık proje için 2014'te öngörülen ödenek miktarı 1 milyon 500 bin lira. 
Programda 140 milyon 600 bin TL ayrılan Filyos Limanı için biran önce ihalenin ardından gelişmeler çok daha hızlı olacaktır. Her şeye rağmen karşılaşılan zorlukları, bürokratik engelleri aşan projede artık arazi tahsisleri de yapılacaktır. Başvurularını yapan ve yatırımları için gün sayan firmalar da arazi tahsisleri yapılır yapılmaz fabrikalarını ve tesislerini kuracaktır. 
Bölgemiz için en önemli gelişme bundan sonra yaşanacaktır. Filyos Liman Projesi ile ilgili uzun süredir çaba sarf eden Belediye Başkanımız Mithat Gülşen başta olmak üzere emeği geçen tüm ilgili ve yetkililere bölgemiz adına teşekkür ediyoruz. 
Temelinin atıldığını göreceğimiz günlerin yakın olduğuna inanıyoruz. Filyos Limanı bölgemize hayırlı olsun.”