Merkez ilçeye bağlı Elvanpazarcık Beldesi'nde, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu SP'li 58 kişi, toplu halde CHP'ye geçti. Elvanpazarcık Belediye Meclis Üyesi SP'li Mehmet Yavuz'un da aralarında bulunduğu katılım programı, CHP'nin yenilenen belde binasında gerçekleştirildi.

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Başkanı Tümer Peker, Merkez İlçe Başkanı Tarık Coşkun ile diğer partililerin hazır bulunduğu rozet takma töreninde açılış konuşması yapan CHP Belde Başkanı Nazan Pulat, programa yoğun ilgi gösteren partililere teşekkür etti.
Türkiye'nin korku imparatorluğuna sürüklendiğini ileri süren CHP Merkez İlçe Başkanı Coşkun, "SP'li 58 arkadaşımız bugün partimize katılarak bizlere katkı ve güç vermişlerdir. İnsanların fikirlerini söylemekten çekindiği ve cezaevlerine kapatıldığı günümüzde, bizlere destek veren SP'li arkadaşlarımıza duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.
Saadet Partililerin CHP'ye sahip çıkmasının gurur verici olduğunu kaydeden Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise şunları söyledi: "2012 yılına girdiğimiz şu günlerde Ülkemiz maalesef iç ve dış borç açısından Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyor. Türkiye, bugün yaklaşık 80 milyar dolarlık bir cari açıkla ABD'den sonra en fazla cari açığı ikinci ülke konumunda. Bugün çok daha ağır şartların karşısında olduğumuz görüyoruz ama o kadar mutluyuz ki, hem ülkesine hem öz kaynaklarına sahip çıkan ve bu gidişe dur demek için 58 arkadaşımız, CHP'ye katılarak mücadeleye omuz veriyor."
CHP'ye katılanlar adına konuşan Hatice Yavuz ise el ele vererek halkın iktidarını kuracaklarını ve bunun startını da Elvanpazarcık'tan vereceklerini kaydetti. Program, CHP'li Köktürk ve diğer yetkililerin, partiye yeni katılan SP'lilere rozet takmasıyla son buldu.