Kentte etkili olan yoğun kar nedeniyle Zonguldak-İstanbul kara yolunda araç geçişine kontrollü olarak izin verilmeye başlandı.

Kdz. Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamasında, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Ereğli-Zonguldak karayolunda Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iş makineleri ve kar küreme araçlarının yoğun bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Güzergahta kar yağışının durduğunu anlatan Çorumluoğlu, "Tır ve zincirsiz araçlar haricindeki diğer araçlara yol güzergahı çift yönlü olarak açıldı. İlçe ve bölge trafik ekiplerimiz güzergahı sürekli kontrol altında tutmaktadır. Sürücülerimiz zorunlu olmadıkça yolculuk yapmamalarını, kar lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmamalarını öneriyorum" dedi.

Farklı İl'lerden Zonguldak'a gitmek isteyen yolcu otobüslerini Ömerli Mahallesi'nde beklettiklerine de değinen Çorumluoğlu, "Yolcu otobüslerini Zonguldak'a gönderemediğimiz için Atatürk Şehirlerarası Terminaline aldık. Yolcularımıza Kaymakamlık, Ereğli Belediyesi ve Türk Kızılayı tarafından temin edilen yiyecek ve ikramları dağıttık. Şuan için otobüslerde Zonguldak'a hareket etti" sözleri ile konuştu.