Avrupa Zonguldaklılar Derneği Başkanı Mehmet Karakulak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bölge milletvekilleri ile bir araya geldi, yıllardır “konuşulan” ancak bir türlü “çözüm” bulunamayan sorunlara dikkati çekerek, “Halkımızın sabrı tükenmiştir” dedi.

 

“ARTIK GİDERİN”

AK Parti ve CHP Zonguldak Milletvekillerinin yanı sıra TBMM eski Meclis Başkanı Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’e başta havalimanı olmak üzere Alaplı, Ereğli, Devrek, Çaycuma karayolları, stadyum gibi sorunları aktaran Karakulak, destek istedi, bölge halkının yaşadığı mağduriyetin artık giderilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

 

“AMAÇ RESİM ÇEKTİRİP BOY GÖSTERMEK DEĞİL”

Karakulak ziyaretler ile ilgili yaptığı açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “Bölgesel sorun olan Zonguldak Havalimanı başta olmak üzere Alaplı, Ereğli, Devrek Çaycuma karayolları, stadyum gibi bir an önce sorunun çözümüne yönelik somut adımların atılmasını bölge milletvekillerimiz ile istişaremiz olmuştur. Amaç asla resim çektirip boy göstermek değil. 3 Yıl önce başlattığımız bu mücadelenin karşılığı neticesiz kalmamalı.

 

“GÜVEN KAYBI BÜYÜMEYE BAŞLADI”

Avrupa'dan kalkıp cebimizden masraflarla git-gel bu işin sonu yok. Bölge halkının bu konuda sabrı tükenmiştir, bizlere güven kalmadığı gibi siyasete de güven kaybı büyümeye başladı. Bu iş bu sefer kesin çözümle sonuçlanması gerekir. Ben çok baskı altındayım ve kurum olarak camia adına suskunluğumun sonun geldim. Rica etmiyorum artık talep edip bu işin çözülmesini bekliyoruz”

 

BAKANLA YENİDEN GÖRÜŞÜLECEK

Yapılan girişimlerin ardından bölge milletvekillerinin bir kez daha Ulaştırma Bakanlığından randevu talep ettiği ve sorunları yeniden bir kez daha aktaracakları öğrenildi.