Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Zonguldak Şube Sekreteri Barış Fidan, hastanelerin birleşmelerinin en büyük sıkıntısını Zonguldak Devlet Hastanesi çalışanlarının çektiğini öne sürdü. Fidan, "Personel sıkıntısından bahsedenler, öncelikle 11 tane yardımcıyla ne görev yaptığını kamuoyuna anlatmalı. Lakin devir, eski devir değil. Bu tür despot uygulamaların karşısında Sağlık-Sen var. Çalışanlarımız haklı oldukları her ortamda sendikamızı yanlarında bulacaklar" dedi.
Şube Sekkereti Fidan'ın yazılı açıklaması şöyle;

"SAĞLIK ÇALIŞANLARI
DİKEN ÜSTÜNDE"
"İlimizdeki hastanelerin idari birleşmelerinin en büyük sıkıntısını Devlet Hastanesi çalışanları çekiyor. 'Büyük balık küçüğü yutar' anlayışının serbest bırakıldığı kurumda, personel, 'artık yeter'
diyor. Akşamdan sabaha görev yeri değişen, özellikle acil servis çalışanlarının tamamına yakını il dışı tayin talep etmek üzere son görüşmelere göz dikmiş bekliyor. Böylesi bir durumda Sağlık Kent Projesi'yle ülke gündemine taşımaya çalıştığımız şehrimiz derin bir yara alacak."

"6 KERE GİTTİ,7 KERE GELDİ
ELDE VAR SIFIR"
 "Tabip dışı personeli hedef alan uygulamanın baş mimarı 6 kere gidip 7 kere gelen idarecilerden başkası değil. Gidip gidip gelenlerden ülkenin ne hayır gördüğünü yakın tarihimiz gayet açık gösterdi. Kendini kontörlü telefondan arayıp Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı diye tanıtan birinin hesabına tayin karşılığı milyarlar yatırtan bu yönetici, kanuni boşluklardan faydalanıp, çok sevdiği koltuğuna kavuştu. Mağdur ettiği sözleşmeli çalışanlar ise, kredi kartından çektikleri parayı ödeme telaşıyla baş başa kaldı.
Çeyrek asırdır işgal ettiği makamda sağlık adına elle tutulur, gözle görülür bir icraat bırakmayanlar, bugün otoriter yönetici kimliğine bürünüp, ah almaya devam ediyor. Personel sıkıntısından bahsedenler öncelikle 11 tane yardımcıyla ne görev yaptığını kamuoyuna anlatmalı. Lakin devir, eski devir değil.
Bu tür despot uygulamaların karşısında Sağlık-Sen var. Çalışanlarımız haklı oldukları her ortamda sendikamızı yanlarında bulacaklar.
Devlet Hastanesi'nde yapılan personel kıyımında tatlı dille 'dur' diyoruz. Sendikamızın ve Konfederasyonumuzun gücünü kimse yadsıyamaz."