16 Haziran 2000 tarihinde yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayarak gülen gözleri yaşama kapanan Sabriye Çağırıcı ölümünün 9. yılında mezarı başında anıldı.

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP ilçe Başkanı Yaşar Balcı, Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi A. Kerim Özdemir’in de katıldığı anma törenine Çağırıcı’nın şehir dışında bulunan çocukları da katıldı.

Kdz. Ereğli’nin eski Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Çağırıcı’nın eşi olan Sabriye Çağrıcı yaşamı boyunca öğrencilerine aşıladığı sevgi tomurcuklarıyla gönüllere yerleşmişti. Demokrasi mücadelesinde hep en önde olan ve bir çok sivil toplum örgütünün kurulmasına katkı veren ve emeğiyle destekleyen Sabriye Çağırıcı’nın ölüm yıldönümünde ilk konuşmayı Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi A. Kerim Özdemir yaptı. Özdemir, Sabriye Çağırıcı’yı anlatırken şu şiiri okudu:

 

“İnsanlar vardır; berrak, pırıl pırıl bir deniz./ Boşa gitmez ne kadar güvenseniz./ Dibini görürsünüz her şey meydanda,/ Korkmadan dalarsınız, sizi sarar bir anda./ İçi dışı birdir çekinme ondan.”

 

Daha sonra ise Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık konuştu. Posbıyık, insan yaşamının çok kısa olduğunu ve bu kısa yaşam diliminde kimsenin birbirini kırmaması gerektiğine söyledi.

Daha sonra törene katılan Sabriye Çağırıcı’nın dostları mezarına karanfiller bırakarak, “seni unutmadık” dediler.