Zonguldak'ta, kapı kilitlerini saç tokasıyla açarak evlere girdikleri iddiasıyla aranan 3 kadın, polis tarafından gözaltına alındı.

Zonguldak ve Kozlu'da 10'u aşkın evden hırsızlık yaptıkları ileri sürülen Oya Y.(28), kayınvalidesi Zekiye Y.(54) ile akrabaları Aynur G.(42), aynı yöntemle başka bir eve girmeye çalışırken suçüstü yakalandı.

Kozlu beldesindeki Fatih Mahallesi'nde bir kişi, oturduğu apartmandaki komşusunun evine 3 kişinin girmeye çalıştığını görünce durumu polise haber verdi. Polis ekibi, apartmana gelerek 3 kişiyi gözaltına aldı. Karakola götürülen 3 zanlı, suçlamayı kabul etmedi.

Polisin yaptığı araştırmada, 3 kişinin parmak izi ile daha önce hırsızlık yapılan 10'u aşkın evde tespit edilen parmak izlerinin uyuştuğu belirlendi. Kente Kırıkkale'den geldikleri anlaşılan 3 kişinin, bir polis memurunun da evine girerek hırsızlık yaptığı öğrenildi.

Kapı kilitlerini saç tokası ile açtıkları belirtilen 3 kadın İl Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.