Kdz.Ereğli pazaryerine dadadan hırsılar, 6 günde 7 işyerine girdi. İşyeri sahipleri hırsızların yakalanmasını beklerken, daha önce soyulan işyerlerinden 4'ü ikinci defa soyuldu.

Kdz.Ereğli’de meydana gelen hırsızlık olayları Pazaryeri esnafını çileden çıkardı. Geçtiğimiz hafta içerisinde pazaryerini kendilerine mesken eden hırsızlar işyerlerini 6 günde talan etti. Geçtiğimiz hafta 7 işyerini soyan hırsız bugün yine iş başındaydı. Bu seferki kurbanı daha önce de girdiği Ankara Bakkaliyesi oldu. Sabah saatlerinde iş yerini açmaya gelen Faruk Aksoy, Yine kilidin olmadığını gördüm kepenk’i açtığımda pirinçler dağılmıştı, kasadaki paralar yoktu hemen polisi aradım." dedi. Olay yerine gelen Ereğli Emniyeti olay yeri inceleme ekibi parmak izi araması yaptı olay yerinde parmak izi bulamayan ekipler kilidin de kayıpolduğunu gördü. Polisler hırsızların mahkemeye çıktıklarında 'kilit yoktu' diyerek daha düşük ceza almak için bunu yaptıklarını söyledi.

SADAKA KUTUSUNU PARÇALAMIŞLAR
Pazaryeri esnaflarından olan ve hırsız mağduru Mustafa Köse, dükkanına giren hırsızların kasadaki bozuk paralar başta olmak üzere sadaka kutusunu da parçalayarak içerisinde bulunan çok az miktarda ki parları da aldıklarını söyledi. Sadaka kutusunun parçalanmasına çok üzüldüğünü kaydeden Köse “Pazaryerinde başta benim dükkânım olmak üzere işyerlerine giren hırsızlar dükkândaki mallardan çok para, bilgisayar ve sigara almışlar. Dükkâna girmek için ilk olarak kepengin kilidini kesmişler. Daha sonra da içeriye girip alacaklarını aldıktan sonra çıkarken kepengi kapatarak çıkmışlar. Aynı hafta içerisinde iki kez soyulan dükkânlar var. Emniyet teşkilatının bu hırsızları bir an evvel yakalamasını istiyoruz” dedi.

BAKKALİYEDEN 50 KARTON SİGARA ÇALMIŞLAR
Pazaryerinde uzun yıllardır bakkaliyecilik yapan Mustafa Savaş’ ta hırsızlardan en çok mağdur olan isimlerden bir tanesi. Dükkanı iki kez soyulan işyeri sahibi Mustafa Savaş, iki kez soyulan dükkanındaki zararın 5 bin lira olduğunu söyledi. Savaş, "İlk girdiklerinde birkaç paket sigara ve bilgisayarı alarak gitmişler. Bu hırsızların yakalanmasını beklerken ikinci kez soyulduk. İkinci kez soyulduğumuzda da 50 kartona yakın sigara almışlar. Bu hırsızların yakalanması için Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden haber bekliyoruz." dedi.
Dükkanı iki kez soyulan bir diğer esnaf Faruk Aksoy ise dükkanları soyanların gençler olduğunu tahmin ettiğini söyledi. Aksoy, hırsızların yakalanması için Emniyet Müdürlüğü görevlilerinden daha fazla çaba sarf etmelerini beklediklerini, emniyet Müdürlüğü ya da Belediye tarafından Pazaryerine güvenlik kamerası kurulması için de başvuru yapacaklarını ifade etti.