Kdz.Ereğli’den 80 kişilik umre kafilesi, kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

 

Kutsal topraklara umre ziyareti gerçekleştirecek olan kişiler için Ereğli Sefa Camisi önünde program düzenlendi. Törende konuşan İlçe Müftüsü Recai Albayrak, mübarek topraklara gidenlerin sadece kendileri için değil tüm islam alemi için dua etmelerini istedi. Umrecilerin ülkenin birer temsilcisi olduğunu bu nedenle hal ve hareketlerine daha dikkat etmeleri gerektiğini belirten Albayrak, “Kutsal topraklarda kaldığınız süre içerisinde Kur’an tilaveti, tevbe-istiğfar, dua, zikir ve tesbihatla, tavaf ile geçirmeleri gerekiyor”

 

ALBAYRAK UYARDI

“Hacca ve Umre’ye gidenler müslümanların temsilcisi olduklarını unutmamaları gerekir. Peygamberimizin, bir Umre’nin daha sonra yapılacak diğer bir Umreye kadar olan süredeki küçük günahlara keffaret olduğunu bildirdi, Hacca ve Umreye gidenlerin, Allah'ın misafirleridir, burada yapılan duaların geri çevrilmez, bu nedenle umre ibadetini yapan kardeşlerimiz kutsal topraklarda sadece kendileri için değil tüm İslam Âlemi için dua etmeleri gerekir. Tüm umrecilerin ülkemizin birer temsilcisi olduğunu unutmamalı. Bu nedenle de hal-hareket ve davranışlarında daha dikkatli olmaları gerekir. Umreye gidecek vatandaşlarımız kutsal beldelerin manevi atmosferini tam anlamıyla yaşayabilmeleri için Kutsal beldelerde sağlık ve sıhhatini koruyup dikkat etmeleri, kutsal topraklarda kaldıkları süre boyunca; vakitlerini Kur’an tilaveti, tevbe-istiğfar, dua, zikir ve tesbihatla, tavaf ile geçirmeleri gerekir” dedi.

Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından ilahiler ve dualarla 80 kişilik kafile uğurlandı. Kafilede Rehber Din Görevlisi olarak Salim Yılmaz, Fatih Akkaya ve İsmail Bektaş bulunuyor.