Alaplı Belediye Başkanı Tekin, ziyarette yaptığı konuşmada Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) arasında anlaşma sağlanan 26. dönem toplu iş sözleşmesinin hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Sözleşme döneminde zor bir süreçten geçtiklerini anlatan Tekin, "Türk Metal Sendikası Genel Merkezi yönetimi başta olmak Ereğli şubesi hak alma mücadelesinde dik duruşlarını bozmadılar. Biz de Alaplı Belediyesi ve halkımızla birlikte her zaman işçimizin, sendikamızın yanında olduk. Sonuçta güzel bir sözleşme ortaya çıktı" dedi.

Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş da, Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın ve genel yönetim kurulu üyesinin Erdemir işçisine her zaman en üst seviyede güç verdiğini gördüklerini belirterek, “Kavlak, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Odabaş, genel yönetim kurulu üyeleri ile Ercan ve yöneticilerini, emeğinin karşılığını alma mücadelesi veren Erdemir işçisini kutluyoruz. Gülüç Belediyemiz ve halkımız, dün olduğu gibi yarın da işçimizin, sendikamızın yanında olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Şube Başkanı Ercan da, Tekin ile Demirtaş’ın sadece söylemlerle değil eylemlerle de varlıklarını gösterdiklerini hatırlattı.