Dünyaca ünlü sirk sanatçılarının sahne aldığı Yakamoz Gösteri Sanatları Merkezi'nin hazırladığı "Safari Sirki" adlı gösteri, 26-27-28 Haziran 2009'da Çaycuma'da yapılacak.
Türk, Rus, Ukraynalı, Azeri ve Gürcülerden oluşan güçlü bir kadronun görev aldığı Safari Sirki'nde dünyaca ünlü akrobatlar, jimnastikçiler, palyaçolar, lastik kızlar, ateşbazlar ve sihirbazlar unutulmaz gösteriler sunacaklar.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan sirk sorumlusu İsmail Hakkı Yağcızeybek, "Bizleri Çaycumalılarla buluşturmayı sağlayan Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen'e ve ekibine teşekkür ediyorum. Sirklerin evrensel bir dili vardır.
Sirk sanatları, çoluk-çocuk, yediden yetmişe her yaştan insanın aynı gösteriden ortak zevk alabildiği çok özel bir sanat dalıdır. Sirk sanatlarında dil sorunu yoktur.
Çaycuma'da sergileyeceğimiz gösteriyi dünyanın herhangi bir noktasında sergileyin seyirciden aynı coşkuyu alırsınız.
Sirkler sabrı, zarafeti, en önemlisi de iç disiplini aşılar.
Akrobatın partnerine elini bir saniye geç uzatma gibi bir şansı yoktur. Sirk sanatçısının partnerine duyduğu inanç, gören gözleri yaşartır.
Sirklerde ümitsiz, inancını yitirmiş, sabrı tükenmiş vaziyette insan görmeniz mümkün değildir. Bu yapısıyla sirkler, sosyal yapının iyileşmesinde önemli bir rol oynar. Çaycuma'da bu muhteşem gösteriye çok büyük bir katılım olacağına inanıyorum. Çaycumalıları hayatları boyunca anılarında yaşatacakları muhteşem bir gösteri için Yakamoz Sirki'ni izlemeye davet ediyorum" dedi.
Yağcızeybek, sirkin giriş bileti ücretlerinin normal sirk ücretlerinin çok altında bir ücretlendirme ile çocuk 5 TL, büyük 7,5 TL olarak satışa sunulacağını açıkladı.