**Kdz. Ereğli'de başlatılan tek yön uygulamasında, sürücülerin uyarılmasında yetersizlik öne çıkıyor.

Kdz. Ereğli'de hızla artan araç sayısı ve beraberinde gelen trafik sorunları getirmeye devam ederken, ilk kez başlatılan örnek proje Erdemir Caddesi'ndeki tek yön uygulamasında aksamalar devam ediyor.
Erdemir Caddesi'nin tek yön uygulamasına alternatif olarak sunulan İbrahim Efe Caddesi'nin de kent merkezine dönüş yolu olarak kullanılmasında, bu cadde üzerinde "tek yön uygulaması" konusunda yeterli uyarı ve tabelaların olmaması ile var olan tabelalarının da yanlış şekilde konulması sorunlara daha da artırıyor.
İbrahim Efe Caddesi'ni "itilmiş" ve "kakılmış" olarak gören zihniyetin bu caddede yıllardır yaşanan sıkıntıları görmezden gelmesi ve kamuoyunda "kargo sokağı" olarak bilinen caddeyi tamamen denetimsiz bırakarak, trafik ekiplerinin sırtına yük olarak atmasının tartışması devam ediyor.
Kdz. Ereğli Belediyesi'nin son yaptığı düzenlemeler arasında öyle bir uygulama var ki,  tam eğlencelik. Şok Mağazasının önünden giriş yapıp da İbrahim Efe Caddesi'ne çıkalan noktada "sağa dönülmez" tabelasının yolun sol tarafında olmasından dolayı birçok da sıkıntı yaşanıyor. Bu tabelayı görmediğini ve bu nedenle sağa dönülemeyeceğini ifade eden sürücüler ile trafik ekipleri arasında tartışma çıkarken, İbrahim Efe Caddesi'nde yol çizgisi ve park alanlarının belirlenmesi konusunda belediyenin çalışma yapması bekleniyor.
Belediye'nin Erdem dersanesinden itibaren de uyarı tabelaları koyarak bu caddenin tek yöne dönüştürüldüğünü vatandaşlara ısrarla anlatmaya devam etmesi bekleniyor.