Çaycuma Karapınar beldesinde etkili yağış, sele neden oldu. Karapınar beldesinde Cuma gece saatlerinde başlayan ve Cumartesi sabah saatlerinde etkisini arttıran sağanak yağış nedeniyle Karapınar Deresi taşınca olanlar oldu.

Taşma sonucu binaların zemin katları ile iş yerlerini su bastı, yolun kenarında park halindeki bazı araçlar sel sularında sürüklendi.  Suların çekilmesiyle birlikte vatandaşlar kendi imkanları ile ev ve iş yerlerine dolan suları tahliye ederek hasar görmemiş eşyalarını temizlemeye çalıştı. Sel felaketi nedeniyle beldede parkeler kalkarak yollar kullanılamaz hale geldi. Ekili alanlar zarar gördü. Ağaçlar kökünden söküldü. Su şebekesi ve elektrik hatları zarar görünce belde susuz ve elektriksiz kaldı. 
SEL ARABALARI 500 METRE SÜRÜKLEDİ
Belde merkezinde yer yer 1,5 metreyi bulan sel, yaklaşık 150 işyeri ve evi sular altında bırakırken, onlarca otomobil yaklaşık 500 metre sürüklendi. Beldede kriz masası kuruldu. Sel felaketinin gece yarısı meydana gelmesi can kaybının önüne geçti.
KRİZ MASASI KURULDU
Sabah yataklarından kalktıklarında belde merkezinin sular altında kaldığını gören vatandaşlar, sular çekilinceye kadar evlerinden inemediler. Sel felaketinin ardından beldeye gelen Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında kurulan Kriz Masası, ihtiyaç sahiplerine iş makinesi, kompresör ve tazyikli su yardımı yaptı. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Yardımcısı Özdemir, devletin vatandaşların yanında olduğunu ve gereken yardımların yapılacağını söyledi.
"CAN KAYBININ OLMAYIŞI SEVİNDİRİCİ"
Karapınar Belde Belediye Başkanı Ercan Kınanç, yaptığı açıklamada, belde olarak ilk defa böyle bir felaketle karşılaştıklarını belirterek, "Gece 01.00'den sonra aralıksız 3 saat süren sağanak yağmur nedeniyle beldeyi su bastı. Zemin kattaki vatandaşlar üst kattaki komşularına çıkarak canlarını kurtardılar. Sular altında kalan ev ve işyerlerinde maddi hasar çok. Beldemizde bulunan iki ekmek fabrikasının da zarar görmesi nedeniyle belde ekmeksiz, susuz ve elektriksiz kaldı. Çaycuma Belediyesi'nin gönderdiği su tankeriyle halkımızın su ihtiyacını karşılıyoruz. Sevindirici olay ise, can kaybının olmaması" dedi.
"YARALAR SARILACAK"
Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız da, beldeye gelerek incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı. Kaygısız, yaptığı açıklamada, yoğun yağışın günlerdir devam ettiğini, yaşanan selde tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.  Belde merkezinde özellikle esnafın büyük zarar gördüğüne dikkati çeken Kaygısız, "Beldenin altyapısı, elektrik şebekesi zarar görmüş durumda. Su şebekesini tamir ederek beldeye su vereceğiz. Önümüzdeki günlerde de elektrik enerjisi onarımını yapacağız. Şu an yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Karapınar esnafının tamamı zarar gördü. Vatandaşlar kuyulardan su çıkararak temizleniyor" BAZI CADDELERİ SU BASTI
Sağanak yağış nedeniyle Çaycuma ilçe merkezindeki bazı caddeleri su bastı. Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, sabahın erken saatlerinden itibaren su basan yerlerde incelemelerde bulundu. Bazı esnaflar, Başkan Gülşen'e tepki gösterdiler. Başkan Gülşen de, belediye olarak vatandaşın ve esnafın yanında olduklarını, su basan ev ve işyerlerini en kısa zamanda temizleyeceklerini söyledi.