Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı’na (LÖSEV) bağlı minik öğrenciler, dün Vali Erdal Ata’yı makamında ziyaret etti.

 

LÖSEV Sosyal Hizmetler Görevlisi ve Batı Karadeniz Bölge Sorumlusu Gülhan Erbil yönetiminde yapılan ziyarete, öğrenci velileri de katıldı.

Gülhan Erbil, 30 Mayıs-5 Haziran 2009 tarihlerinde “8. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası” kutlamaları yapıldığını hatırlatarak şunları söyledi;

“Ankara’da bir dizi kutlama yaptık. Şimdi Zonguldak’ta etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Amacımız, Lösemili Çocuklar Haftası’nda bu hastalığa dikkat çekerek, insanlara lösemi hakkında bilgi vermek ve tedavi yöntemlerini anlatmak. Bu hastalık yüzünden birçok ailede sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlar yaşanıyor. Lösemi, sağduyu gerektiren bir hastalık... Ben toplumumuzu bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Vali Erdal Ata, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra, “LÖSEV kurulduğundan bugüne kadar, çok önemli görevler üstlendi. Bu hastalığın önem derecesini biliyoruz. Arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

“GÜLMEK ONLARIN DA HAKKI”

LÖSEV Sosyal Hizmetler Görevlisi Gülhan Erbil, lösemi hastası minik öğrenci Mehmet Can Çep’in Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gördüğünü, onun da diğer arkadaşları gibi hastalıkla mücadeleyi kazanacağını kaydettikten sonra sloganlarının “Gülmek onların da hakkı” olduğunu ifade etti.

Ziyaretin ardından minik öğrenciler, Atatürk Anıtı’na çelenk bırakırken, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudular. Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü ziyaret edildi.