12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Kdz.Ereğli’de kutlama programı düzenlendi.

 

12 Mayıs Hemşireler Günü nedeniyle Kdz.Ereğli Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü, 112 Sağlık ekipleri, Echomar ve Anadolu Hastanesi temsilcilerinin de hazır bulunduğu kutlama programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Dilek Arslan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, hemşirelik mesleğinin tarihinin çok eskilere dayanan temelinde insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Bu kutsal mesleğin geçmişten günümüze tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydettiğini hatırlatan Arslan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Sağlık birimlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek korucuyu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenerek ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde kimi zaman zor koşullarda vazifelerini özveriyle yerine getirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler. Sağlık hizmetleri bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve sağlıklı toplum oluşumunda sağlık ekibinin temel taşlarından olmuştur. Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için hemşirelerimiz, sorumluluk bilinciyle vazifelerini en iyi şekilde yerine getirmektedirler. Bu bağlamda özveriyle hizmet veren bütün meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunuyor, 12 Mayıs Hemşireler gününü kutluyorum”

 

‘HER TÜRLÜ TAKDİRİN ÜZERİNDEDİR’

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in mesajı şöyle:

İnsan yaşamının devamlılığı ve yüksek standartlarda sürdürülmesi, her geçen gün önemini artıran bir olgu durumundadır. Ülkemizde ve dünyada sağlık çalışanlarının tamamı bu standartları korumak için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadırlar. Sağlık camiasının en önemli meslek gruplarından olan hemşireler bu çalışmaların merkezinde yer almaktadır. Sevgi, şefkat ve özveri temelli bu mesleği icra ederken yaşamları pahasına insanlara yardım eli uzatmaktan kaçınmayan hemşirelerimizin emekleri her türlü takdirin üzerindedir. 

Modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum tarihi olan 12 Mayıs 1820 tarihinin yıl dönümü münasebetiyle kutlanan Hemşirelik günü ve haftası hemşirelerimizin çalışmalarına teşekkürlerimizle karşılık vermek için bir fırsat oluşturmaktadır. Yaptığı hizmetler ve gösterdiği üstün çabası ile Türkiye'nin ilk hemşiresi olarak kabul edilen Safiye Hüseyin Elbi'yi de bu vesile ile saygı ile anmamız gerekmektedir.

 

 

‘VAZGEÇİLMEZ UNSUR’

Kdz.  Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal mesajında şöyle dedi: Hemşirelik, insan sevgisi ve şefkat ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. İnsan sağlığından daha önemli ve öncelikli hiçbir şeyin olamayacağı bilinci içerisinde her şart altında büyük bir fedakârlık örneği sergileyen hemşirelerimizin verdikleri hizmet, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir.  Sağlık sisteminin vazgeçilemez bir unsuru olan hemşirelik mesleğini sabır, özveri ve sevgi ile icra eden tüm hemşirelerimizin, Hemşireler Haftasını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)