Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, önceki dönemde yüklenici firmanın yapımını üstlendiği “Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Altyapı Sistemi”nin çeşitli nedenlerden dolayı tamamlanamayan “deşarj” noktalarında incelemelerde bulundu.

Kanalizasyon ve altyapı sisteminin tamamlanamaması nedeniyle, atık suyun açık alanlara deşarj edildiği noktalarda incelemelerde bulunan Çimenoğlu, manzaranın gerek çevre kirliliği ve gerekse insan sağlığı açısından çok kötü olduğunu belirterek, “Önceki dönemde, gerek maliyeti ve gerekse işlevi açısından, ‘ilçe tarihinin en büyük ve en önemli hizmeti’ olarak övünülen ve ‘yapımının tamamlandığı’ söylenen yeni  altyapı sistemi; Alaplı’yı halen su baskınlarına, kanalizasyon atıklarına maruz bırakıyorsa, herhalde hizmetin, övünüldüğü kadar ‘önemli ve büyük’ olmadığı herkes tarafından takdir edilecektir. Maalesef; altyapı sisteminin tamamlanması noktasında, atık su hatlarının arazilerden geçişine dayalı olarak yaşanan sorunların aşılması için gerekli hassasiyet ve çaba gösterilmemiş. İnsan sağlığı ve çevre kirliliği açısından büyük bir tehlike arz eden bu sorunu çözeceğiz” dedi.

 

Alaplı Belediye Başkanı Dr.Nevzat Çimenoğlu, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bizden önceki dönemde  ihale ile ilçemizin “Kanalizasyon ve Yağmur Suyu Altyapı Deşarj Sistemi”nin yapımını üstlenen yüklenici firma, özel mülkiyet arazilerinden ‘geçiş izni’ alınamaması ve ‘arazi yapısından’ kaynaklanan  problemlerin aşılamaması nedeniyle, sistemi tamamlayamamış. Sistemi tamamlayabilmek için uzun süre sorunların aşılmasını bekleyen Firma, mahallelerin atık su hattını dere ve akarsulara yakın noktalara kadar taşımış  ancak ‘ana hat’ da diyebileceğimiz ‘kanalizasyon terfi hattı’ ve ‘kanalizasyon terfi istasyonu’ yapılamadığından dolayı ana hat ile mahalle hatları arasında bağlantı yapılamamış ve atık sular açık alanlara  deşarj edilmiş. Açık alandaki bu deşarj noktalarının hepsinde yaptığım inceleme sonucu gördüğüm tablo; soruna bir an önce çözüm bulmamız gerektiğini ortaya koydu. Sorunu çözmek için öncelikle özel mülkiyet arazilerinden atık su hattı geçişi ve arazi yapısından kaynaklanan sorunları aşmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli girişimlere başladık.  Bu sorunların aşılmasının ardından, atık suların açık alanlara deşarjını önleyecek çalışmalara başlayacağız”