Zonguldak Sağlık Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına bebek ölümlerini azaltmayı amaçlayan ve üç gün süren eğitim programı sona erdi. Programda başarı gösteren kursiyerlere Vali Yardımcısı Tevfik Emre ve İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan sertifikaları verildi.
Sağlık Bakanlığı Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şubesi tarafından Emirgan Otel'de başlayan eğitim programına 25 anestezi uzmanı, çocuk hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, 25 ebe, hemşire, anestezi teknisyeni ve anestezi teknikeri katıldı. Eğitim programında İstanbul Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şubesi Müdürü Dr. Şener Orhon, İstanbul Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı Şubesi Sorumlusu Arzu Eren kurs sorumluluğunu üstlendi.Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neonatalog Uzmanı Dr. Derya Büyükkayhan, ZKÜ Yeni doğan birimi Öğretim Üyesi Bahri Ermiş, Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve araştırma Hastanesi Yeni doğan Şubesi Sorumlusu Sevgi Doğan ile Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Sorumlu Uzmanı Dilek Burbut üç gün sürede katılımcılara eğitim verdi. Üç gün süren eğitimde kursa katılan sağlık çalışanları önce yazılı sınava ardından uygulamalı sınava tabi tutuldu. Başarı oranının yüzde 97 olduğu programda, kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Sertifika törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan başta olmak üzere eğitmenler ve kursiyerler katıldı. Törende sertifika veren Vali Yardımcısı Mehmet Tevfik Emre, Sağlık Müdürlüğü'nün bebek ölümlerinin azaltılması amacıyla üç gün düzenlediği eğitimde başarılı olan kursiyerlere ve eğitmenlere teşekkür etti. Emre, sertifikalarını verdiği kursiyerlere başarı diledi.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan ise, "İl dışında olduğum için eğitime başında katılamadım. Böyle eğitimlere mümkün olduğunca katılmaya çalışıyorum. Çünkü o havayı teneffüs etmemiz gerekiyor. Bu eğitim en son 2004 yılında yapılmıştı. İlimizdeki ortalama Avrupa Birliği'ne yakın, bu da iyi bir sonuç. Eğitimde emeği geçen başta kurs sorumluları olmak üzere herkese teşekkür ederim. Başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.