Eğitim ve sağlık hizmetlerinin ticarileştirilemeyeceğinin altını çizen Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, bu hizmetlerin parasız olması ve devlet tarafından finanse edilmesi gerektiğini bildirdi.

Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci, sosyal devletin ana ilkelerinin parasız sağlık ve parasız eğitim olduğunu ifade ederek, eğitim ve sağlığın ticarileşemez olduğunu vurguladı.
 Kahveci, "Son zamanlarda çıkartılan yeni yönetmelik 1 Ekim'den itibaren uygulamaya başlıyor. Bu yönetmeliğe göre ikinci ve üçüncü sağlık hizmetlerinden alınan 3 TL tutarındaki katılım payı 8 TL'ye çıkartılırken daha önce sağlık ocaklarından hiç katılım ücreti alınmazken yeni uygulamayla 2 TL'ye çıkartılıyor.
Özel hastanelerde katılım payı 10 TL'den 15 TL'ye çıkartılacak" dedi. Üniversitelerde katılım payının 3 TL'den 8 TL'ye yükseltileceğini belirten Zonguldak Eğitim İş Başkanı Metin Kahveci açıklamasında şunları kaydetti:
"Sosyal devletin ana ilkeleri olan parasız sağlık ve parasız eğitim olmazsa olmazlarıdır. Parasız sağlık ve parasız eğitim AKP Hükümeti tarafından ticarileşmesini sağlaması sosyal devletin yok edilmesiyle eş değerdir. Son zamanlarda çıkartılan yeni yönetmelik 1 Ekim'den itibaren uygulamaya başlıyor. Bu yönetmeliğe göre ikinci ve üçüncü sağlık hizmetlerinden alınan 3 TL tutarındaki katılım payı 8 TL'ye çıkartılırken daha önce sağlık ocaklarından hiç katılım ücreti alınmazken yeni uygulamayla 2 TL'ye çıkartılıyor. Özel hastanelerde katılım payı 10 TL'den 15 TL'ye çıkartılacak.
Üniversitelerde katılım payı 3 TL'den 8 TL'ye yükseltilecek. Bu tabloya bakıldığında sağlık paralı ve ticari bir duruma sokulmuştur. Hükümet memura %2 zammı reva görürken sağlık katılım ücretlerine %de %den daha fazla zam yapmasının ne kadar adaletsiz olduğunu göstermektedir. Sağlık hizmetlerinde devrim yaparak övünenlerin marifeti İMF'nin isteği doğrultusunda sağlığı paralı hale getirmektir. Böylece çok kolay olan çözüm yolu bulunarak fatura yine hastalara kesilmesi sağlanmış oldu. Tasarruf tedbirleri kapsamında yapıldı deseler bile,  bu uygulama hangi ülkede uygulanırsa uygulansın sosyal devlet ilkesine aykırıdır. Bir nevi halkın sağlık hakkına ambargo uygulamaktır. Bir başka deyişle paran varsa hizmet al, paran yoksa hizmet alma demektir. Erken teşhisin önü kesilmemeli ve zaman(geç)kaybına fırsat verilmemelidir. 
Bu uygulama doğru bir uygulama olmamakla birlikte, sosyal devlet yönetim anlayışına taban tabana zıttır. Sağlık ve eğitim hizmetleri parasız olmalı ve bütün ihtiyaçlar devlet tarafından finanse edilmelidir."