Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi, Eğitim Araştırma Sağlık Grup Başkanı Dr. Emre Emik, “3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü” nedeniyle yaptığı açıklamada, fiziksel aktivitenin önemine değindi. Hareketsiz yaşamın hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Dr. Emik, “Fiziksel aktivite; yaşam içerisinde kas ve eklemlerimizi kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen, kalp ve solunum hızını arttıran ve farklı şiddetlerde yorgunlukla sonuçlanan aktiviteler olarak tanımlanabilir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesinde yeterli ve dengeli beslenme ile birlikte fiziksel aktivite de çok önemlidir. Fiziksel aktivite, vücudun düzenli çalışmasını sağlayarak, bireylerin besinlerden en iyi şekilde yararlanmasını sağlar. Fiziksel hareket azlığı ve hareketsiz bir yaşam şekli, ağırlık artışına neden olarak kalp hastalıkları, hipertansiyon, diyabet gibi kronik hastalıkların oluşma riskini artırmaktadır. 
Yürüme, koşma, sıçrama, yüzme, bisiklete binme, çömelme- kalkma, kol ve bacak hareketleri, baş ve gövde hareketleri gibi temel vücut hareketlerinin tümü yada bir kısmını içeren spor dalları, dans, egzersiz, oyun ve gün içerisindeki aktiviteler fiziksel aktivite olarak kabul edilebilir” dedi.
Dr. Emre Emik, düzenli fiziksel aktivitenin yararlarını ise şöyle sıraladı:
“Zevklidir, yaşam süresini ve kalitesini artırır. Mental yeteneği geliştirir, hayata bakış açısını olumlu yönde etkiler. Enerji harcamasına neden olduğu için vücut ağırlığının dengede tutulmasına yardımcı olur. Yağ dokusunu azaltır, kas dokusunu arttırır. Kemik yoğunluğunu arttırır. 
Kalp-damar hastalıkları, obezite, diyabet gibi kronik hastalık riskini azaltır. Çocuklarda büyüme ve gelişme faktörlerinin salgılanmasını artırır. Böylece büyüme ve gelişme hızlanır. Yaşlılarda günlük aktiviteleri sürdürebilme yeteneğini geliştirir.”