Türkiye Bilimler Akademisi Üyesi Ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur, 14 Mart Tıp Bayramı çerçevesinde Tıp Fakültemizin davetlisi olarak Bülent Ecevit Üniversitesine (BEÜ) geldi.
Ziyaretinde Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yapılan faaliyetler, bilimsel çalışmalar ve sağlık alanındaki durumu hakkında bilgiler edindi. Yeni kurulan Enstitülerin amaçları ve yapısı hakkında bilgiler verdi.
Üniversite bünyesinde kurulan Obezite ve Diyabet Uygulama ve Araştırma Merkezi düzleminde yapılabilecek projeler, insan kaynakları ve donanımı konuları ele alındı.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ile birlikte Zonguldak Valisi Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret eden Keleştemur, önümüzdeki aylarda BEÜ’ye tekrar geleceğini ifade etti. Obezite ve Diyabet Merkezi ile birlikte bilimsel araştırmalar, projelerin hayata geçirilmesi için karşılıklı planlamaların yapılmasının mümkün olacağını belirtti.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Önemli Enstitüleri Bünyesine Kazandıracak

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Fahrettin H. Keleştemur BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında: “TÜSEB dünyada sağlık endüstrileri alanında meydana gelen bilimsel gelişmelere ve yenilikçi çalışmalara uyum sağlanması, Ülkemizin sağlık hizmeti sunumunda yakaladığı başarıyı, bilimsel ve Ar-Ge alanında da sürdürmesi, Kanser ve diğer kronik hastalıkların artan maliyetlerinin kontrolü ve yönetimi, Ülkemizin sağlık alanında bölgesel teknoloji merkezi rolünün güçlendirilmesi gibi amaçlar çerçevesinde kurulmuştur. TÜSEB; sadece sağlık alanında Ar-Ge yapacak, aynı zamanda kişi ve kurumları da fonlayabilecek. Sağlık kurumlarındaki satın alma gücü ile Ar-Ge projeleri sonucunda üretilen ürünlerin desteklenme imkânı olacak. Sağlık endüstrisi ile entegrasyon içerisinde çalışma modelleri içerecek. Yine TÜSEB bünyesinde yakın gelecekte sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilecek; Türkiye Kanser Enstitüsü, Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsü, Türkiye Biyoteknoloji Enstitüsü, Türkiye Anne, Çocuk ve Ergen Sağlığı Enstitüsü, Türkiye Halk Sağlığı ve Kronik Hastalıklar Enstitüsü, Türkiye Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Enstitüsü gibi çeşitli enstitüler de kuracağız. Kurulduğu günden itibaren çalışmalarına hızla devam eden TÜSEB bundan sonraki süreçte de sağlık alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirerek çalışmalarını sürdürecektir. ” dedi.
Son yıllarda BEÜ’nün Ar-Ge yatırımlarına ağırlık verdiklerini ve bu konuda son olarak KOSGEB ile yeni bir projeye imza attıklarını hatırlatan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer şunları söyledi: “Üniversitemiz bölgesinde sağlık alanında çok önemli çalışmalar yürütmektedir. Son bir yılda İbn-i Sina Kampüsü’nde beş yüz binin üzerinde hastaya hizmet sunmuştur. Kurduğumuz Obezite ve Diyabet Merkezi sunduğumuz sağlık hizmetlerinin çeşitliliğini arttıracak, bu konuda önemli bir ihtiyaca cevap veriş olacaktır. Yine uluslararasılaşma ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde lisansüstü eğitimde önemli çalışmalar yürütülmektedir. Sağlık alanında çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının çalışmalarını çok önemsiyoruz. Üniversite olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Sayın Başkan Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştimur’u Üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyoruz.”

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, ziyaretinden dolayı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştimur’a ziyaret anısına verilen hediyelerle teşekkür etti.