Zonguldak'ta, lisenin kent merkezine uzak olduğunu, kış aylarında çocuklarının büyük çile çektiğini belirten veliler yetkililerden yardım istedi.
Kandilli Sağlık Meslek Lisesi öğrenci velileri, sıkıntılarını gerekli yerlere ulaştırmak üzere imza kampanyası başlattı.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan veliler, "Bundan yaklaşık 15 yıl önce Bahçelievler Mahallesi'nde eğitim hizmeti veren Sağlık Meslek Lisesi, nedense o günün idarecileri tarafından Ereğli ilçesinin Kandilli beldesine taşındı. Bu beldemiz, Zonguldak'a 45 dakika, Ereğli ilçesine ise 30 dakika mesafededir. Öğrencilerin yüzde 80'ini, her gün kent merkezinden servisle 170 TL karşılığında, karda-kışta gidiyor. Kışın Kandilli rampasının yolları kapandığı zaman kaza olabileceğinden dolayı evlatlarımızdan endişe ediyoruz. Aynı şekilde Ereğli'den gelen öğrenciler de sahil yolunu kullanarak 30 dakikada gelmektedirler. Bu lisemiz mevcut hali ile iki taraftan gelen öğrenciler için yolun uzun ve kötü olması ile kış aylarında çile oluyor. Ayrıca Kandilli beldesinde özel ve tüzel hiçbir yurt da bulunmamaktadır" diye konuştu. Evlatlarını maddi ve manevi sıkıntıdan kurtarmak için yetkili mercilerden yardım isteyen veliler şunları söyledi;
"Çocuklarımızı bu sıkıntıdan kurtarmak için Kandilli Sağlık Meslek Lisesi'nin, kapatılması gündemde olan eski Devlet Hastanesi, Çocuk Esirgeme Kurumu veya Zonguldak merkezde uygun göreceğiniz herhangi bir yere taşınmasını talep ediyoruz. Bizler inanıyoruz ki idareciler, evlatlarımızın bu çilesini anlayıp kolaylıklar gösterecektir."