Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi tüm kurumlarda yetkisini perçinledi.

15 Haziran'da sendikaların üye sayılarının belirlenmesi amacıyla yapılan çalışmalar sonucu Zonguldak Sağlık-Sen, sayısını artırarak 2141 üye ile birinci olurken, en yakın rakipleri ise 716 üye sayısı ile açık farkla geride bıraktı. Sağlık-Sen Zonguldak Şubesi, Zonguldak'ta tüm kurumlarda yetkili sendika olduğunu tescilledi.
Sağlık-Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şöyle dedi:
Yetkimizin tekrar tescillenmesi muhakkak sağlık camiamızın teveccühü, ancak hizmet sendikacılığı adına Sağlık-Sen olarak üzerimize düşeni yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz. Ülkemizde memur sendikacılığı kültürünün yıllardır ideolojik temeller üzerine oturmasından nemalananlar ise alışık olmadıkları bu anlayış karşısında günden güne erimiştir. Çünkü çalışmaların güçlü ve katılımcı bir örgüt yapısına olan ihtiyacını anlamakta zorlanan bu düşüncenin temsilcileri artık kabul görmemektedir. Oysaki Sağlık-Sen Teşkilat yapısındaki güçlü iletişim ağı ve sürekli sahaya dönük olan yüzü sayesinde sağlık çalışanlarının beklentilerini ve sorunlarını en doğru şekilde tespit etmiştir. 2012 yılında sendikamıza katılan 40 bin sağlık ve sosyal hizmet çalışanı ile birlikte üye sayımız 175 bini aşmıştır. Sağlık ve Sosyal hizmet Çalışanlarımızın hak ve taleplerinin mücadelesi yolunda, yılmadan, yorulmadan yürüyerek yetki hedefine ulaşan şube yönetim kurulu üyelerimize, İlçe ve işyeri temsilcilerimize, her zaman yanlarında olduğumuz ve yanımızda olan vefakâr üyelerimize teşekkür ediyoruz. Sağlık ve Sosyal Hizmet Kolu'nda Sağlık-Sen İlkeli, kararlı ve asil duruşun tek adresi Sağlık-Sen her geçen gün daha da büyümeye ve yetkisini daim kılmaya devam edecektir.
SÖZLEŞME KAZANIMLARI
Sağlık Sen'in hizmet kolu toplu sözleşme kazanımlarını sıralayan Kara, şunları kaydetti:
Sağlık bakanlığının yanı sıra üniversite hastaneleri ile adli tıp kurumlarında, döner sermayelerin ek ödeme kadar olan kısmı her ayın 15'ın da verilecek. .pratisyen hekim ve diş hekimlerinin maaş dışındaki garanti gelirleri ek ödemenin altında kalmayacak. Sözleşmeli personelin sağlıkla ilgili bitirdiği herhangi bir üst öğrenim, maaş ve döner sermayesine yansıyacak. 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının döner sermayeleri özellikli birim kapsamında değerlendirilecek. Dini bayramlarda nöbet tutan personelin nöbet ücretlerinde yüzde 20 artış olacak. Asli görevlerinin yanı sıra şoförlük yapan param edik ve acil tıp teknisyenlerinin, ilave performans puanı alacak. Aile ve sosyal politikalar bakanlığına bağlı kurumlarda görev yapan öğretmen unvanlı personelin yöneticilik kadrolarına vekalet etmeleri halinde, vekaletin devamı süresinde haftalık 15 saat ek ders ücretinin ödenmesine devam edilecektir. Döner sermaye ve maaşların birlikte hesap edilerek yapılan gelir vergisi kesintilerinde yaşanan mağduriyetin önüne geçilecek. Sağlık çalışanları. yıl sonuna yapılacak hesaplar sonucunda, 375 sayılı KHK'ya göre ek ödeme alan emsali personelle kıyaslanacak. Bu sayede, maaşların yıllık toplamından daha fazla gelir vergisi ödemesinin önüne geçilecek. 4/c statüsünde çalışan personelin çalışma süresi 11 aydan,11 ay 28 güne çıkarıldı. Böylece, bu personel 12 ay üzerinden maaş alacak aynı zamanda fazla mesai ücreti verilecek. Sağlık-Sen'in girişimleri sonucu 2011 yılında çıkarılan torba yasayla birlikte 4/b'li çalışanlara tanınan damga vergisi mağduriyeti, 4/c'li çalışanlar, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanları içinde uygulamaya konulmuş oldu.
Kara, profesyonel olarak sendikacılığa devam edeceklerini ifade etti.