Memur Sen'e bağlı Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı ve Yöneticileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Sağlık Müdürlüğünde çalışan ortopedik özürlü Sinan Tok'u ziyaret edip çiçek vererek engelliler gününü kutladı.
Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, burada yaptığı açıklamada, 3 Aralık Engelliler Gününü kutladı.
Başkan Kara, "Yaşamımızın her anında engelli bir birey olma ihtimalimizin olduğu gerçeğini yıl boyunca unuttuğumuz, hayata tutunmak için direnen engellilerimize sahip olduğumuz yanlış bakış açısı ve yargılar nedeniyle nasıl hayatı çekilmez kılabildiğimizi düşünmeden geçirdiğimiz bir yılın daha 3 Aralık günündeyiz" dedi. Kara, gerek sosyal hizmet kurumlarının başta personel ihtiyacı olmak üzere yapısal sorunlarının çözümü, gerekse bu kurumlarda özverili bir şekilde çalışanların çalışma koşulları ve ekonomik hakları açısından yaşadıkları sorunları çözüme kavuşturmak devlet için ertelenemez bir sorumluluktur.
Bu düşüncelerle Sağlık Sen olarak engelli vatandaşlarımızın, toplumsal hayatın üretken ve katılımcı bireyleri olarak yaşamlarını sürdürmeler-inin en büyük dileğimiz olduğunu bir kez daha vurguluyoruz.
Yaşanan sorunların çözümü ve toplumsal duyarlılığın artırılması noktasında devletin daha etkin bir rol üstlenmesi gerektiğini bir kez daha ifade ediyoruz. Bu düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Engelliler Gününü kutluyoruz " dedi.