Sağlık Sen Zonguldak Şube Başkanı Nazım Erduran yaptığı yazıl açıklamada,  yataklı tedavi kurumlarında yemek ücreti alınmasının iptali ile ilgili yaptığı basın Sağlık Sen Genel Merkezine teşekkür etti. 
Erduran, göreve geldikleri andan itibaren Genel Merkez yönetimi sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek adına yaptıkları çalışmaların meyveleri bir bir almaya başladıklarına dikkat çekerken "En son yataklı tedavi kurumlarında ücretsiz yemek ile ilgili yönetmelik 01.01.2008 den itibaren geçerli olmak üzere, 28.04.2009 tarihli resmi gazetede yayımlandı" dedi ve eleştiri oklarını ZKÜ'ye yöneltirken şunları söyledi:
"Bazı keyfi uygulamalar bu sevinci gölgede bırakmıştır. Zonguldak Karaelmas Üniversite yönetimi bu yönetmeliğe ve yasalara rağmen, hukuku ezerek hala çalışanlarından bu ücreti kesmekte ve çalışanlarının yemeğine göz dikmektedir. Bu uygulamaya bir anlam verememekteyiz. Bununla birlikte mevcut yetkili sendikanın da etkisizliği de gözümüzden kaçmamaktadır.
Ancak geriye dönük üyelerimizin ve çalışanlarımızın bütün haklarını, Sağlık Sen Genel Merkezi ve Zonguldak şubesi olarak yasal yollardan almak için sonuna kadar çalışacağız."