Ülke genelinde her yıl 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. Tüm sağlık çalışanlarını kutlama mesajları şu şekilde:

 

AK Parti

 Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.
Çaturoğlu; sağlık görevlilerinin, sağlıklı yaşam için fedakârca mücadele ettiğini belirterek, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutladı. Sağlık çalışanlarımız, insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek ve daha sağlıklı bir hayat sürmelerini sağlamak için bütün zorluklara rağmen gece-gündüz demeden onurlu ve kutsal bir görevi fedakârca yerine getirmeye çalışmaktadırlar. Bilim ve teknolojinin baş döndürücü hızla ilerlediği dünyamızda sağlık ve tıp alanında da her gün yeni gelişmeler kaydedilmektedir. Tıp alanında bu gelişmeler yaşanırken,  sağlık sorunlarının ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımıza kolay, erişilebilir ve etkili sağlık hizmeti sunabilmek adına her koşulda görev yapan doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarının ortaya koyduğu çabanın değeri ölçüsüzdür. Bu güne kadar AK Parti iktidarı olarak gerçekleştirdiğimiz tüm hizmetlerimizde benimsemiş olduğumuz insan odaklı hizmet anlayışımızla, sağlık personelinin de meslek onuruna yakışır, kaliteli ve modern mekanlarda, daha özverili bir şekilde hizmet verebilmeleri için sağlık alanında önemli yatırımlar yapıldığının altını çizen Çaturoğlu; diğer taraftan vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerine kolay erişebilmesi için bütün engelleri ortadan kaldırmaktayız. AK Parti hükümetleri olarak sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında ülkemize yaptığımız sağlık yatırımları içerisinde İlimizde hak ettiği yatırımları almaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm hekimlerimizin ve sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu bir hayat sürmelerini diliyorum.

 

AKP ZONGULDAK MİLLETVEKİLİ ÖZCAN ULUPINAR:

 

AK PARTİ Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, 14 Mart Tıp bayramı dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarının Tıp bayramını kutladı.

Zonguldak milletvekili Özcan Ulupınar, "Her mesleğin artı ve eksileri vardır. Ancak fedakârlık ve sevgi isteyen tıp mesleği, hatayı asla kabul etmeyeceği gibi, sürekli yenilik ve gelişim ister. İnsani duyguların ön planda olduğu tıp mesleğinde özveri esastır.  Sağlık çalışanları, kendi hayatlarını, hiç düşünmeden başkalarının hayatlarını kurtarmaya çalışırlar.  Tıp Bayramı’nda sağlıkçıların sorunları tartışılmakta, tıp bilimine katkısı olanlar ödüllendirilmektedir. İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen; bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle sabırla yerine getiren tıp çalışanlarımızın insan yaşamına saygıyı ifade eden tüm tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyor, Sağlık ve mutluluklar diliyoruz.” Dedi.

 

BEÜ REKTÖRÜ PROF. DR. MAHMUT ÖZER:

 

Dünya nüfusunun artmasıyla birlikte sağlık sorunları da artmakta, dolayısıyla daha fazla sağlık çalışanına ihtiyaç duyulmaktadır.

Sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının daha iyi hale getirilmesi ve son zamanlarda sağlık çalışanlarına uygulanan psikolojik ve fiziksel şiddetin son bulması için çözüm önerilerinin net bir şekilde ortaya konulması gerekmektedir. Daha iyi bir sağlık hizmeti sağlayabilmek için her sağlık çalışanının bu noktadaki katkısı çok önemlidir. Tüm sağlık çalışanları düşünmeli ve fikir üretmelidir. Bu fikirler bir araya geldiğinde daha iyi bir eğitim, daha iyi hizmet ve daha iyi bir meslek hayatı mümkün olabilir.

Gece gündüz demeden, mesai kavramı olmaksızın yaptıkları hizmetlerle insan yaşamın daha sürdürülebilir olmasında katkı sağlayan tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutluyor ve sağlığa emek vermiş herkese saygılarımı sunuyorum.  

 

ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI MUHARREM AKDEMİR:

 

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Akdemir; tüm zor koşullara rağmen sağlık çalışanlarının büyük sorumluluk ve fedakârlık içerisinde çalışma yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir mesajında şu görüşlerine yer verdi: 

“Her  insanın doğuştan kazandığı temel hakları vardır. Bunlardan birisi yaşama ve sağlıklı bir çevrede hayatını devam ettirme hakkıdır. Tabii bunu gerçekleştirebilme adına sağlıkla ilgili yapılan çalışmalar ve yatırımlar bugünün dünyasında ülkelerin gelişmişlik düzeylerini de  yansıtmaktadır. Sağlığın korunması her bireyin önceliği olmalı, sağlık politikaları da bu doğrultuda şekillenerek toplum bilinci geliştirilmelidir.

Sağlık hizmetlerin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak benimsenmiştir. Bu anlamlı günde, tüm hekim ve sağlık çalışanlarına, mesleklerini sürdürürken gösterdikleri  gayretleri için teşekkür ediyor;  14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum.”