“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü”  kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü Koordinasyonunda İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği  ile ortak olarak Kızılay Kan Merkezi ile işbirliği ile sağlık çalışanlarının kan bağışında bulunduğu açıklandı.

Zonguldak il Sağlık Müdürlüğü’nün konuyla ilgili yazılı açıklamasında şu bilgi verildi:

Atatürk Devlet Hastanesi önünde yapılan kan bağışı kampanyasına İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Fatih Akca, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Muharrem Erdem, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.,Dr. Hasan Tosun, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi  Başhekimi  Uzm. Dr. Mustafa Karadeniz, Uzun Mehmet Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Abdullah Bircan’ın yanı sıra kan verme kampanyasına çok sayıda sağlık çalışanları katıldı.

Düzenlenen kampanya öncesinde bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, “ 15 Temmuz 2016 tarihinde Devletimize ve Milletimize karşı gerçekleştirilmeye çalışılan hain darbe girişimi, başta Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu, milletimizin karşı duruşu ve yüzlerce şehidimizin direnişi ile bertaraf edildi. Bugün şehitlerimizi anmak, onlara olan saygımızı ve minnet duygumuzu sunmak, gazilerimize minnettarlığımızı iletmek hem de o gece direniş esnasında ve sonrasında hastanelerde fedakarca yaralılara yardım etmeye çalışan sağlık personelimize teşekkürlerimizi sunmak üzere, Sağlık Bakanlığı İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ile beraber Türk Kızılay’ı işbirliği ile düzenlediğimiz kan bağışı kampanyası etkinliğiyle kan vereceğiz “ dedi.

Daha sonra Hastane önüne gelen Kızılay Kan Bağışı aracına içine girerek  başta İl Sağlık Müdürü Dr.Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Fatih Akca’ın yanı sıra çok sayıda sağlık çalışanları kampanyaya katılarak kan verdiler.