Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi üyeleri, dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Yaman Restoran'da (Kilise) düzenlenen yemeğe; KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Mehmet Dalgıç, ESM Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, Tarım Orkam-Sen Şube Başkanı Erku Alacalı, Haber-Sen İl Temsilcisi İsmail Yıldız, BES Şube Başkanı Hayri Anıl Çetin, BES eski Şube Başkanı Ali Yener, KESK'e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, sendika temsilcileri ve üyeleri katıldı.
SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, yemekte yaptığı konuşmada, SES, insan hakları ve temel özgürlüklerin bütünlüğü içersinde, dil, din, ırk, mezhep, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, ayrımı gözetmeksizin bütün çalışanların hak ve çıkarlarını koruyup geliştirmek, insanca bir yaşam düzeyi sağlamak için mücadele eder dedi.
Başkan Karagülmez, şunları söyledi;
Tüm çalışanların sağlık ve sosyal hizmet çalışanları statüsünde iş güvenceli çalışması, her kürlü eşitsizliğin ortadan kaldırılması için mücadele eder. Çalışma yaşamının demokratikleştirilmesi, toplu sözleşme ve grev hakkını içeren demokratik bir sendika yasasının çıkartılması, iş güvencesi ve sosyal güvenliğin sağlanması için mücadele eder, Cinsiyet ayrımcılığına karşı çıkarak, başta çalışma yaşamı olmak üzere toplumsal yaşamın her alanında cinsiyetler arası eşitsizliğin ortadan kaldırılması, kadınların sendikal yaşama aktif katılımın sağlanması için mücadele eder. Bakanlar Kurulu'na gönderilmesi üzerinden dört ay geçmesine rağmen 4688 sayılı yasa hala Meclis'te beklemektedir. Ne yazık ki, kamu emekçileri 2012 yılının ikinci ayında da maaşlarını zamsız aldı. 15 Şubat 2012'de tüm Türkiye genelinde KESK ve bağlı sendikalar bordroları yakarak bu durumu protesto etmiştir.
KESK, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kamu emekçilerinin hiçbir kesimini dışlamadan, onların çıkarları doğrultusunda mücadelesini sürdürmeye kararlıdır. KESK ve KESK'e bağlı sendikalar hiçbir zaman siyasi partilerin arka bahçesi olmamıştır.
Her daim iş yerlerinde ve alanlarda görmeye, karşılaşmaya alıştığımız siz çalışma arkadaşlarımızla bu güzel gecede buluştuğumuz için mutluyuz.