KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şubesi, geçtiğimiz Cuma akşamı Yaman Restoran'da (Kilise) dayanışma yemeği düzenledi.
Yemeğe; Baro Başkanı Kerem Ertem, Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Necat Uludüz, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Ali Çapri, Eğitim-Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, sendika üyeleri ve aileleri katıldı.
Yemekte bir konuşma yapan SES Zonguldak Şube Başkanı Halil Karagülmez, şunları söyledi;
"Yıllardır sendikal alanda birlikte mücadele ediyoruz. Neredeyse insan ömrünün üçte bire yakın bir kısmını bu mücadeleye verdik, büyük bir özveri ile sadece inandığımız için, ülkemizin geleceği ve çocuklarımızın yarından endişesi olmadan güler yüzle umutla yarınlara bakabilmesi için 20 yıldır birlikte mücadele ediyoruz. İsteklerimiz hiçbir zaman kişisel çıkarlara dayanmadı, taleplerimiz toplumsal ve ülkemizin aydınlık geleceği içindi. Çalışanların kendilerini ifade edeceği demokratik ve ekonomik taleplerini içeren grevli toplu sözleşmeli sendikal hak istedik. Kamu kurum ve kuruluşların bu ülkenin değerleri olduğunu, özelleştirme adı altında bir avuç azınlığa peşkeş çekilmesin dedik. 'Özelleştirme, yolsuzluk ve yoksulluğu' getirir dedik. En temel insan hakkı olan eğitimin parasız olmasını savunduk, eğitimdeki yozlaşmaya ve eğitim adı altındaki soyguna hayır dedik. Sağlığın parasız olmasını savunduk. Bugün hastaneler ticarethaneye dönüştürülüyor, hastalar ise birer müşteri gibi algılanmaya başlanacaktır. Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı ile hastaların müşteri, çalışanların ücretli köle (Tam Gün Yasası), hastanelerinde ticarethane olmasının yasal zemini hazırlanıyor."
"GEREKÇE
GÖSTERİLMEDEN KAPATILDI"
"İlimizde bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı Zonguldak Merkez Çocuk Yuvası, sosyal devlet anlayışı ilkesini ret eden bir anlayışla, gerekçe gösterilmeden kapatıldı, çalışanlarda istem dışı görevlendirmelerle aile birlikteliği bozularak mağdur edildi. Taşeron işçilerde iş güvencesi olmadığı için işlerine son verildi. İmzaladıkları Tahkim Yasası, gümrük birliği MAI ve GATS anlaşmaları ile ülkemizi adeta Osmanlı'nın kapitülasyon döneminden daha kötü bir duruma sürüklediler.
Kısaca biz kamu çalışanları olarak yanlışın nerede olduğunu bildiğimiz gibi, doğrunun da nerede olduğunu çok iyi biliyoruz. Onun için mücadele ediyoruz. Mücadelemiz aydınlık geleceğimiz içindir" dedi.