Zonguldak'ta polis, aralarında devlet hastanesinde eski başhekim, müdür yardımcısı ve doktorlarında bulunduğu 40 kişiyi gözaltına aldı.
Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2006-2007 yılları arasında yapılan ihalelerle ilgili şikayet üzerine incelediği 11 dosyada ihalede usulsüzlük ve yolsuzluk iddiasıyla ilgili çalışma başlattı. Yıllar süren çalışmanın ardından 4 dosyada usulsüzlük ve yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle harekete geçen polis, önce ihalelerde ismi geçen firma sahipleri ve çalışanlarının bulunduğu 15 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonun ikinci gününde Atatürk Devlet Hastanesi
Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Y.K., özel bir hastanede başhekim olarak görev yapan İ.O., Kadın Doğum Uzmanı bazı doktorlarında aralarında bulunduğu 25 hastane çalışanı gözaltına alındı.
Atatürk Devlet Hastanesi'nde narkoz uzmanı olarak görev yapan ve Başhekim olarak çalışan İ.O.'nun, 2007 yılında 3,5 yaşındaki Alperen B.'nin narkoz sırasında oksijen yerine azot verilmesi sonucu hayatını kaybetmesi olayına adı karışmış ve müfettiş raporuyla görevinden alınmıştı.