SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN 'ŞİDDET' TEPKİSİ 
- ŞİDDET MAĞDURU SAĞLIK ÇALIŞANLARI ZONGULDAK'TA ANILDI

Zonguldak'ta sivil toplum örgütü temsilcileri, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete tepki amacıyla, basın açıklamasında bulundu. 
Sağlık çalışanlarının yaşadığı şiddetin sona ermesini isteyen sivil toplum örgütü temsilcileri, tepkilerini basın açıklamalarıyla gösterdi. Açıklamalarda, şiddetin son bulması istendi.
Zonguldak'ta ilk açıklamayı, Sağlık Emekçileri Sendikası yaptı. Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan SES üyeleri, sağlık çalışanlarının haklarının korunmasını istedi. SES Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu adına, Canan Edebali konuştu. Edebali, Son bir yıl içerisinde sağlık emekçisi Dr. Melike Erdem, isyanını kendi canıyla ödedi. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakım hemşiresi Rabia Önal, öldüresiye dövüldü. Ayrıca, kaymakamın dövdüğü doktor, hastane müdürünün kovaladığı sağlık çalışanı, emniyet güçleri ve başhekimlerin saldırısı, hasta ve hasta yakınlarının yerlerde tekmelediği doktor... Yakınımızdan örnek verecek olursak Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bora Solmaz'ın saldırıya uğraması, iki ay önce Atatürk Devlet Hastanesi'nde çalışan Psikiyatri Doktoru Seda Merto, bir yıl önce Atatürk Devlet Hastanesi'nde görev yapan Ortopedi Uzmanı Dr. Zekai Yurtbay, görevi başındayken hasta yakınları tarafından saldırıya uğramışlardır. Bunların dışında bulaşıcı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını da sayabiliriz. Sağlık çalışanlarını hasta ve hasta yakınlarıyla karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık uygulaması vardır. Gittikçe ağırlaşan iş yükü ve angarya, uzayan mesailer var dedi.
Atatürk Devlet Hastanesi önünde de sağlık çalışanları için basın toplantısı düzenlendi. Programa; Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Korkut Eren, İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Cin, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aslıhan Külekçi Uğur, sendika yöneticileri ve sağlık çalışanları katıldı. Sağlık çalışanları için yazılan marşın okunduğu programda bazı sağlık çalışanları hüzünlü anlar yaşadı. Türk Tabipler Birliği Zonguldak Şube Başkanı Dr. Şenol Yavuz, bir yıl önce Gaziantep'te öldürülen Dr. Ersin Arslan'ı ölüm yıldönümünde anarak, sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti kınadı. Dr. Yavuz, Son dönemlerde sağlık çalışanlarına yönelik şiddet giderek artmaktadır. Bir yıl önce bir doktor arkadaşımız şiddet mağduru olarak öldürülmüştü. Onun anısına bugün ve aynı zamanda şiddeti kınamak için bir basın toplantısı düzenledik. Öyle bir hal aldı ki, şiddet artık olağan bir halmiş gibi oldu. Halkımız tarafından benimsenmeye başlandı. Sağlık çalışanları görevlerini sağlıklı bir şekilde yapamaz hale geldi diyerek tepkisini dile getirdi.