Devrek'te sağlık çalışanları bu hafta mecliste görüşülecek olan Tam Gün Yasa Tasarısı nedeniyle Devrek Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.
Devrek Sağlık -Sen ilçe Başkanı Zeki Mekikoğlu nezaretinde bir araya gelen Sağlık-Sen Üyeleri 2003 yılından buyana uygulanan sağlıkta dönüşüm programının önemli ayaklarından birisi olan Tam Gün Yasa Tasarısının bu hafta Mecliste görüşülecek olması nedeniyle basın açıklaması yaptı. Sağlık -Sen olarak hekimlerin tam gün esaslı çalışmalarının sağlık sistemi açısından olumlu bulduklarını açıklayan Mekikoğlu, "Sağlık çalışanlarının haftalık çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi, nöbet ücreti uygulamasının kapsamının genişletilmesi, gibi düzenlemeler tasarısının olumlu yönleri öne çıkmaktadır.
Ancak Tam Gün Yasa Tasarısı mevcut haliyle bir eki çalışması olan sağlık hizmetinin sunumu olumsuz yönde etkileyecek ekonomik haklar ve çalışma koşulları açısından yaşanan adaletsizlikleri daha da derinleştirecek eksiklikler taşımaktadır. Sağlık hizmeti sunumunun bir ekip hizmeti olduğu unutulmamalıdır. Daha önce Sağlık Bakanlığı'nın Tam Gün Yasa Taslağı içinde yer verilirken, ancak Hükümet Tasarısı haline getirilirken taslaktan çıkartılan tabip dışı personel döner sermaye tavan oranları, yüzde 150'den yüzde 200'e, riskli birimler için yüzde 200'den yüzde 250'ye yükseltilmektedir. Hali hazırda performans sisteminden kaynaklanan sorunlar nedeniyle kamunun en düşüş gelire sahip kesimi haline dönüşen hekim dışı personelin yaşadığı adaletsizliğe son verilmelidir" dedi.