TEMA Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliği, Bisikletliler Derneği ve Bisiklet Sevenler Derneği düzenledikleri ortak etkinlikte, sağlıklı bir dünya için mümkün olduğu kadar arabasız bir hayat için bisiklet kullanılmasına dikkat çektiler.

22 Eylül tarihinde Dünya Arabasız Hayat günü etkinlikleri çerçevesinde TEMA Kdz.Ereğli İlçe Temsilciliği, Bisikletliler Derneği ve Bisiklet Sevenler Derneği organizasyonu ile düzenlenen programa çok sayıda kişi bisikletleri ile katıldı. TEMA, Bisikletliler Derneği ve Bisiklet Sevenler Derneği adına açıklamada bulunan TEMA Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi Nilgün Durak, Katılımın hem öğrenciler, hem veliler ve halk tarafından yoğun olması bizlerin sağlıklı bir çevre oluşturma gayretimize güç kattı. Etkinliğimizde amacımız, daha sağlıkla yaşanabilir bir dünya için mümkün olduğu kadar arabasız bir hayat. Bu anlamda çevreye en duyarlı, en zararsız araç olan bisikleti önermek, bisiklete ilgimizi arttırmamız olacaktır.
Ancak bisiklet kullanmanın yararlarını bilmek kullanma zorluklarını görünce etkisiz olabiliyor. İlçemizde sahil kesiminde olduğu gibi ana trafik yollarında da mümkün olduğu kadar bisiklet yollarının yapılması çevre bilinci adına öncelikli bir adım olarak görülmelidir dedi.