Erdemir İlkokulu Müdürü Yaşar Ciğer, okul konferans salonunda düzenlenen eğitimde öğrencilere yaptığı konuşmada, bu etkinliğin 3 yıldır sürdüğünü söyledi. Gayelerinin, öğrencilerin bilinçlendirmek olduğunu belirten Ciğer, şöyle dedi:





"3 yıldır süregelen bir eğitimin, genel anlamda Türkiye genelinde yapılan bir çalışmasını hep birlikte izleyeceğiz. İçinde olacağımız bu çalışma öncesinde, ağız ve diş sağlığı ile ilgili diş filorlama çalışması daha önce yapılmıştı. Bugün ise bu eğitim, tüm il ve ilçedeki her merkezde aynı anda yapılıyor. İllerde Halk Sağlık Merkezi, ilçelerde ise Toplum Sağlık Merkezi yetkilileri, siz çocuklarımızı bilinçlendirmek, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapmak amacı ile buradalar.” 



 

DİŞ MANCUNU VE FIRÇASI VERİLDİ

Karadeniz Ereğli Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi Diş Hekimi Nergis Tiynak ise 6-11 yaş arası çocuklarda, diş çürümelerin en sık görüldüğü dönem olduğunu bildirdi. Ülkede aynı anda yapılan uygulama ile ağız ve diş sağlığının önemine vurgu yapan Tiynak, tuttuğu ağız maketi ile doğru diş fırçalama tekniğini gösterdi. Sinevizyonda izletilen kısa film sonrası, öğrencilere, üzerinde Sağlık Bakanlığı yazılı diş macunu ve fırçalarından hediye edildi.