Bisikletliler Derneği Ereğli Temsilciliği 2012 yılında başlattığı İlköğretim Okullarında, "Fiziksel Aktivite, Bisikletli Yaşam, Bisiklet Teknikleri" konulu sunumunu 2013 yılında Turgut Reis İlköğretim Okulundan başlattı.

Bisikletliler Derneği Ereğli Temsilcisi Emin Demirpolat, kötü alışkanlıklardan uzak temiz bir çevrede yaşaması, sağlıklı bir nesil olmaları için bisikletli yaşamın önemini çocuklara anlatmak istediklerini söyledi. Demirpolat, "Yetersiz günlük fizik aktivite alışkanlıkları çocuklarımızın sağlıklarını olumsuz yönde etkilemektedir. Bisikletli yaşam alışkanlığı çocuklarımıza hem sağlıklı bir yaşam hem de kötü alışkanlıklardan uzak durmalarına yardımcı olacaktır. Geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı birer birey olarak yetişmeleri için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmek hedefindeyiz. Öğrencilerimizin bizlere gösterdiği yakın ilgiden de mutlu olduk. 2012 Yılında ilçe genelinde gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerimizi 2013 yılında da arttırarak devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Özel Echomar Hastanesi Diyetisyeni Gülnur Öğün, obezite ve beslenme ile ilgili öğrencilere çeşitli uyarı ve önerilerde bulunurken bisiklet kullanıcısı Metin Yanık'da, "Güvenlik Bisiklet Kullanımı ve Bisiklet Teknikleri" konulu sunum gerçekleştirdi.