Bülent Ecevit Üniversitesi Kdz.Ereğli Meslek Yüksek Okulu Deniz ve Liman İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, Ömerli Dumanlar insan sağlığına sağladığı olumlu etkilerine dikkat çekmek için, “Sağlıklı Yaşam İçin Bedal Çevir” projesi gerçekleştirdi.

 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Meslek Yüksekokulu Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümü öğrencilerinden Gökhan Ey, Mustafa Gürbüz ve Onur Açıkgöz, Meva Apaydın danışmanlığında düzenlediği “Sağlıklı Yaşam İçin Pedal Çevir” adlı sosyal sorumluluk projesi kalabalık gruplarla gerçekleştirildi. Organizasyona Kdz. Ereğli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara, Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Fatih Apaydın, akademisyenler, öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.  Yoğun talep sebebiyle gruplar halinde yapılan organizasyon, güzel havanın da etkisiyle renkli görüntülere sahne oldu. Katılımcılar toplamda 20 kilometrelik mesafede,  hem pedal çevirerek sağlıklı yaşama destek oldu hem de birlik-beraberlik mesajları verdi.

 

ANA ULAŞIM ARACI BİSİKLET

Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Fatih Apaydın, sosyal sorumluluk projesi kapsamında yoğun katılım gören etkinlikte 20 kilometre pedal çevirdiklerini söyledi. Almanya, Hollanda, İsveç, Belçika gibi Avrupa ülkelerinde bisiklet kullanımının yaygın olması sebebiyle özel park alanlarının oluşturulduğunu ve bu ülkelerdeki insanlarda kalp rahatsızlıklarının daha az olduğunu da kaydeden Apaydın aynı zamanda, dünyada en faydalı icatlar arasında gösterilen bisikletin ülkemizde de eğlence unsuru olmaktan çıkarılıp vasıta aracı olarak yaygınlaştırılmasının gerekliliğini vurguladı.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

Proje ekibindeki öğrenciler yaptıkları açıklamada, sporun ve bisikletin günlük hayata katkılarından bahsederek projelerinin gerçekleştirilmesine destek olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal’a ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Baki Kara’ya, Özel Echomar Hastanesi’ne, kendilerine her türlü yardımı sağlayan Kdz. Ereğli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İlhan Karataş’a ve proje koordinatörü Okt. Meva Apaydın’a teşekkür etti. Grup, organizasyon sonrası verilen çay ikramı ile dağıldı.

 

(Haber Merkezi)