Kdz. Ereğli Sağlık Sen İlçe Başkanı Ali Kabaş, sözleşmeliler yol harcırahı ile ilgili yaptığı açıklamasında “Sözleşmeli çalışanlar SAĞLIK-SEN ile kazanmaya devam ediyor” dedi.

Kabaş’ın açıklaması şu şekilde:

“Ordu’dan, ilçemiz devlet hastanesine eş durumu tayini ile gelip göreve başlayan üyemiz 4/B li A.T.T. Dilek DUVARCI ‘ya yol harcırahı verilmemiştir. İdareye yapılan başvuru reddedilmiştir. Sendikamız aracılığı ile Zonguldak Bölge İdare Mahkemesine başvuruda bulunduk. Sendikamız avukatları aracılığı ile takibini yaptık ve davayı kazandık. Üyemizin mağduriyetini gidermiş olduk.

 4/b lilerin sözleşme metinlerinden kaynaklanan bu tür hak kayıplarının tekrar yaşanmaması ve idarelerin gereksiz yere avukatlık ücreti ve mahkeme masrafı ödememesi için Sağlık Bakanlığının bir an önce tek çatı konusundaki çalışmalarını tamamlayıp, pek çok mahkeme kararı ile delik deşik olan sözleşme metinlerini revize etmesi;  tüm sözleşmelilere kadro verilinceye kadar çalışanları rahatlatacaktır.

Yol harcırahını alamamış olan sağlık çalışanlarının mağdur olmamaları için gerekli işlemler için sendika temsilcilerimize başvurmaları yeterli olacaktır.“