İftar yemeğinde bir araya gelen Sağlık-Sen üyelerine konuşma yapan Zonguldak İl Başkanı Nazım Erduran, Sağlık-Sen'in Ereğli'de de yetkili olmasını istediğini vurguladı.

 Kdz. Ereğli Sağlık Sen Temsilcileri ve Üyeleri iftarda buluştu. Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Kdz. Ereğli Temsilciliğinin düzenlediği iftar yemeğine yaklaşık 200 kişi katıldı.
İftar programına, Zonguldak Sağlık-Sen İl Başkanı ve yönetimi, İl Sağlık Müdür Yardımcısı, Personel Şube Müdürü, Ereğli Devlet Hastanesi Başhekimi ve müdür yardımcıları, başhemşire yardımcıları, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi ve müdürü, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü ve Memur-Sen'e bağlı diğer iş kollarındaki sendika temsilcileri katıldı.
Program sonunda konuşma yapan Sağlık-Sen Zonguldak İl Başkanı Nazım Erduran; memurların talihsiz bir toplu görüşme sürecinden geçtiğini, hükümetin memura teklif ettiği zam oranın kabul edilebilir olmadığını, bu yüzden uzlaştırmaya başvurduklarını, bunun yanında 7 seneden beri çözümlenemeyen bazı konularda kazanımlar elde edildiğini belirtti.
Erduran konuşmasında şunları kaydetti:
"Döner sermaye ödemelerinde aylık mahsuplaşma taleplerinin sağlık çalışanları adına en önemli kazanımlarından biri, bu konuda yapılacak düzenleme ile döner sermaye gelirleri düşük olan on binlerce sağlık çalışanının, maaş artı ek ödemeyi garanti gelir olarak her ay almalarının yolu açılacak.
Öte yandan ek ödeme düzenlemesinin yapılması ile birlikte izin ve rapor dönemlerinde döner sermayeden mahrum kalan tüm sağlık çalışanları ek ödeme alabilecekler.
Bunun yanı sıra giyim yardımının nakden ödenmesi, biriken görev ve tedavi yolluklarının tek seferde ödenmesi ve bir daha gecikme yaşanmaması, tüm sağlık çalışanlarına lisans tamamlama hakkı, sağlık çalışanlarının 45 saatlik çalışma süresinin 40 saate düşürülmesi gibi kazanımların da elde etmiş bulunuyoruz."
Başkan Erduran, Konuşmasında Zonguldak'ta 1400 ile ülke genelinde 100000 üye ile yetki olan Sağlık-Sen'in Ereğli'de de yetkili olmasını istediğini belirterek Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Ali Kabaş'tan ve üyelerden söz aldı.