Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Zonguldak Şubesi’nin 3.Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek listeyle yapılan kongrede mevcut Başkan Mehmet Ali Kara güven tazeledi.


Genel Maden İşçileri Sendikası(GMİS) toplantı salonunda yapılan olağan genel kurula, Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Semih Durmuş, Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Saadet Partisi İl Başkanı Necdet Sarı, İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Rüstem Albayrak, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Çıtlak, Memur Sen İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, çevre illerdeki şube başkanları ve delegeler katıldılar. Tek liste halinde yapılan genel kurulda Divan Başkanlığını Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay yaptı. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde toplam 150 delegenin tamamının oylarını alan Mehmet Ali Kara, yeniden Sağlık Sen Şube Başkanlığına seçildi. Genel Kurulda konuşma yapan Sağlık Sen Şube Başkanı Mehmet Ali Kara, Sağlık Sen’in bir marka olduğunu ifade etti. Sağlık Sen markasına yakışır bir sendikacılık yapmak istediklerini belirten Kara, “İşçi sendikacılığının 63 yıllık tarihi ile kıyasladığımızda memur sendikacılığı daha yeni doğmuştur. 2003 yılından günümüze gelene kadar çok şeyler yapmış olmakla birlikte daha da çok şeyler yapmaya adayız. Memur Sendikacılığı açısından değerlendirdiğimizde Memur Sen ve Sağlık Sen bir marka haline gelmiştir. Kurulduğu günden itibaren insanlığın evrensel değerlerini ve hukukun üstünlüğünü kendisine ilke edinen Memur Sen ve Sağlık Sen sendikamız, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ temel prensibi ile hareket etmiştir. Bunun içindir ki bu misyonla, ‘çaresizseniz, çare sizsiniz’ sloganıyla sendikamızın her kademesinde hizmetlerimiz devam ediyor.
Kara’nın yeni seçilen yönetim kurulu ise, Ömer Tok, Musa İnce, Mehmet Hamzaçebi, Yaşar Yorulmaz, Kenan Agas, Barış Fidan. Denetleme Kurulu üyeliklerine ise, İbrahim Demircan, Serdar Kılınçkaya, Ahmet Koraman, Recep Çelik, M. Nesim Taşkıran’ dan oluştu.
Bugüne kadar Sağlık Sen’e verdiği hizmetleri nedeniyle dolayı Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Sağlık Sen Genel Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Semih Durmuş ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Nazım Erduran’a dünyaca ünlü olan Devrek Bastonu hediye edildi.