AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve yönetimi, yeni göreve yeni göreve gelen Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren'i makamında ziyaret ederek, çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyarette konuşma yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, Yeni göreviniz hayırlı olsun. Sağlıkta yeni bir döneme geçtik. Geçmişte 2011 yılında il sağlık müdürlüğü, halk sağlığı, kamu hastaneler derneği birliği olarak sağlık bakanlığımız nezdinde üçe bölünmüştü sağlık sektörü. Biz burada tabi il sağlık ve halk sağlığının yapılanması tamamlandıktan sonra kamu hastaneler birliği kalmıştı. Biri itibariyle tüm Türkiye'de bu hayata geçmiş oldu. Burada yeni bir döneme adım atmış olduk sizlerle birlikte, tüm Türkiye'de. Artık sağlık sektöründe idareci kısım hastane müdürleri ve başhekimlik yapan arkadaşlarımız sözleşmeli olarak bu dönemi hayata geçmiş oldu. Buradaki amaç sağlıkta sektöründe hem vatandaşlarımıza iyi hizmetin hızlı bir şekilde yansıması aynı zamanda da yatırımların ivedi bir şekilde hem şehrimize hem de tüm ülkedeki bütün yatırımın hızlı bir şekilde yapılması. İnşallah bu sağlıkta attığımız adım milletimiz adına hayırlı olur. Sizlerle birlikte Zonguldak ve diğer ilçelerimize de iyi hizmetler geleceğini inanıyoruz. Hep birlikte çıktığımız bu yolda Allah bizi mahcup etmesin dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Korkut Eren ise Kamu hastaneler birliği de faaliyete geçti. Daha önce bakanlık nezdinde ki yapılanması bu yıl yapılmıştı üst kurum olarak yapılmıştı. Sadece taşra teşkilatı dediğimiz ilerideki yapılanmanın şekillendirilmesi kalmıştı. Bu ayın birinde başladı tüm Türkiye'de. Tabi ki buradaki amaç hem daha az kadroyla daha fazla iş çıkartmak. Eskiden 90 idareci varken Zonguldak ve ilçelerinde toplam, şuanda bu idareci sayısı 45 civarında. Kadroları daha etkin ve verimli kullanmak adına bakanlık bir planlama yaptı. İlçenin büyüklüğüne, hastaların büyüklüğüne ve kapasitesine göre dağıttı bu kadroları. Bizim istediğimizde bundan sonraki süreç içerisinde Zonguldak'ta belli bir mesafe kat edilmiş.
Özellikle ilçelerde yatırım noktasında belli bir aşamaya gelinmiş, hala hazırda devam ediyor. Biz geçen hafta bütün ilçeleri ziyaret ettik. En azından kabaca da olsa mevcut hastaneleri ve yatırımları gezdik.
Bundan sonraki süreçte detaylı bir şekilde hastane bazında incelemelerimize başlayacağız. Ne katabiliriz, hangi konularda sıkıntılar var ya da tıkanıklıklar var bunlar nasıl aşılabilir, mevcut sistemin dışında mevcut yapılan ve planlananın dışında ekstra ilave bir şey yapılabilirmi arkadaşlar bunun üzerinde çalışacaklar. İnşallah hem ülkemize hem de Zonguldak'a hayırlı uğurlu olur, iyi hizmetler yapmaya Allah nasip eder burada.
Sizlerle beraber umarım iyi olacaktır. Biz bölgeyi tanıyoruz. Ben Karabüklüyüm Yeniceliyim. Bölgeye çok yabancı birisi değilim. Umarım faydalı oluruz bizde diye konuştu.