Kurulduğu ilk sezonunda 2.Amatör Küme'de play-off'lara kalan ve final maçında rakibini penaltılar sonucu eleyerek bir üst lige çıkan Romanspor, şampiyonluğu saha ortasında davul zurna eşliğinde oynayarak kutladı.



Batı Karadeniz Romanlar Derneği tarafından kurulan ve Ereğli 2. Amatör Kümede mücadele eden Romanspor, grubunun play-off final maçında Kandilli Belediyespor ile Beyçayırı Stadında karşı karşıya geldi.



Maçın 90 dakikası ve uzatma bölümlerinde gol sesi çıkmayınca penaltı vuruşlarına geçildi. Romanspor, Kandilli Belediyespor'a karşı 7-6 üstünlük sağlayarak 1. Amatör Kümeye çıkmayı başardı.



Karşılaşma sonrası Romanspor'da taraftarlar sahaya girerek futbolcu ve teknik heyetin sevincine ortak oldu.



Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir şampiyonluk kupasını takım kaptanı ve oyunculara vermesinin ardından Romanlar davul zurna eşliğinde oynadı, şampiyonluk kupası ile sahada tur attı.



Demir, her iki takım oyuncularını da kutlayarak, "Büyük bir çekişmeye sahne oldu. Centilmence geçen karşılaşmada Romanspor rakibini penaltı vuruşları sonucu yenerek bir üst lige çıktı. Her iki ekibimizi de mücadelelerinden dolayı kutluyorum" dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)