Kdz.Ereğli'de meydana gelen fırtına nedeniyle liman içinde bulunan çok sayıda tekne battı, sahil güzergahında bulunan işyerlerini su bastı, camları kırıldı.

 

TEKNELERİ İPLE BAĞLAMAYA ÇALIŞTILAR

Ereğli limanında fırtına nedeniyle liman içinde tekneleri bulunan balıkçılar, teknelerin alabaro olmaması için önlem almaya çalıştı.

Vatandaşların yardımıyla teknelerin bir kısmı karaya çekildi, çekilemeyen tekneler ise iple karaya bağlanmaya çalışıldı.

Sahil güzergahında yürüyüş yoluna zarar verirken çok sayıda işyerinin camları kırıldı, işyerlerini su bastı.

 

POLİSEVİ VE YELKEN İHTİSAS KULÜBÜ DE ZARAR GÖRDÜ

Ereğli Polisevi'nde de zarar vermeye gelirken Ereğli Yelken İhtisas Kulübü sular altında kaldı, çok sayıda malzeme dalgalar arasında kayboldu. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik ve Fen İşleri Müdürlüğü alarma geçirildi.

 

ENAZ 10 TEKNE BATTI

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş, yaptığı açıklamasında, yağışların ardından oluşan fırtınanın ciddi zarar verdiğini belirterek, "Dalga boyu yaklaşık 15 metreye ulaşmış durumda. Sahil bandında bulunan işyerlerine ciddi zarar verdi, enaz 10 tekne battı. İnşallah kısa sürede biter. Tek sevincimiz can kaybının olmayışı. Sahil güzergahında kaldırım taşları, banklar hepsi zarar gördü" dedi.

Ateş, sabahtan itibaren ilçe genelinde hasar tespit çalışmasının yapılacağını belirtti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)