Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığı, amatör balıkçılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Kozlu Belediye Kütüphanesi'nde yapılan toplantıda, balıkçıların avlanma belgesi ile teknelere takılan plaka konusunda toplantı gerçekleştirildi.
Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Aytaç Bayırlı ile Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Hasan Akçaalan'ın katılımıyla yapılan toplantıya, Kozlulu balıkçılar katıldı.
Yaklaşık 40'a yakın balıkçının katıldığı toplantıda, balıkçıların sorunları, avlanma yerleri, teknelerinde bulunması gereken ruhsat ve plaka konusunda bilgi verildi.
Zonguldak Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli Üsteğmen Aytaç Bayırlı bilgilendirme toplantısında konuşma yaparak, ruhsatı olmayan ve teknelerinde plakası bulunmayan balıkçılara cezai işlem uyguladıklarını söyledi. Amatör balıkçıların genel olarak ruhsatsız avlanma yaptığına değinen Bayırlı, balıkçılara ruhsat ve plaka almaları konusunda uyardı ve yasa ile ilgili bilgiler verdi.
Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli Su Ürünleri Mühendisi Hasan Akaçalan da, sorulara cevap verdi. Akaçaalan, yasak avlanmalara karşı titizlikle davrandıklarını ifade ederek, cezai işleme düşmemeleri konusunda balıkçılara kurallara uymaları gerektiğini söyledi.
Zonguldak genelinde seyyar balıkçıların çok olduğu konusunda şikâyetlerde bulunan balıkçılar da, yetkililerden bu konuda duyarlı olmalarını istediler.
Ruhsat, avlanma belgesi ile plakası olmayan çok sayıda tekne olduğunu dile getiren balıkçılar, yasalar çerçevesinde herkesin kurallara uymalarını belirttiler. Daha sonra toplantı, rutin konularla devam etti.