Alaplı'da 4 mahalle 2 köyün kanalizasyon suları İncivez altı koyuna akarak denize ulaşıyor.

Alaplı Küçük Tekke Köyü Muhtarı Halit Yaman, İncivez deresine akan kanalizasyon sularının İlçenin tek koyu olan İncivez altı koyuna aktığını bildirdi.
Kanalizasyon sularının bahçeleri kullanılmaz hale getirdiğini anlatan Yaman, Köyümüzün içindeki tarım arazilerinden gecen İncivez deresine Siteler, TOKİ, Afet Konutları ve 690 Evlerin kanalizasyon giderleri akıyor. Kanalizasyon suları dere yoluyla incivez altı koyuna oradan da Karadeniz'e akıyor.
Burada büyük bir çevre katliamı yaşanmaktadır. Ayrıca kamyonlar denize boşalttığı hafriyatlar İncivez deresinin denize çıkış noktasını kısmen kapatmış durumda, birçok fındık tarlası kanalizasyon suları ile doldu. Kaymakamlığa dilekçe yazarak bir an önce gereğinin yapılması için başvuruda bulunduk dedi.
İncivez altı koyunun yaz aylarında turistlerin uğrak yeri olduğunu belirten, Necati Korkmaz ise Bahçelerimiz kanalizasyon suları ile dolmuş durumda, bahçemize giremiyoruz ayrıca etrafa çok pis bir koku veriyor.
İncivez altı koyundan yabancı ve yerli turistler denize giriyordu. Şu anda koy kanalizasyon suları ile dolmuş durumda yetkilerin bir an önce gerekli çalışmaları yapmalarını bekliyoruz dedi.