Kdz.Ereğli'de uzun zamandır yer sorunu yaşayan el işi tezgâhı sahipleri, Belediye tarafından Bozhane balıkçı barınağında yaptırılan stantlara gönderilmişti. Burada iş yapamadığını iddia eden beş tezgâh sahibi yeniden sahil bandında tezgâh açınca Zabıta ekiplerince bulundukları yerden kaldırılmak istedi. Bu sırada tezgah sahibi bir kadın sinir krizleri geçirdi.

Ereğli' de yaklaşık 3 seneden bu yana kendi yaptıkları el işi sergilerini satarak Pazar kazanan tezgâh sahiplerine Ereğli Belediyesi tarafından Bozhane içerisinde stant yapılmış ve tezgâh sahipleri buraya yerleştirilmişti. Geçtiğimiz yıllarda birçok yere taşınan ve son olarak bu bölgede tezgâhların açılmasına karar verilmiş ve 40 a yakın tezgâh sahibi tezgâhlarını açmaya başlamıştı. Ancak buraya tezgâh açan bazı el işi ustaları, satış yapamadıkları gerekçesiyle yeniden sahil bandı üzerine tezgâhlarını taşıdı. Kısa süre sonra tezgâhların yanına gelen zabıta ekipleri, tezgâh sahiplerinden tezgâhlarını kaldırmalarını istedi. Bazı tezgâh sahipleri tezgâhlarını toplarken, Perihan Can isimli tezgâh sahibi ise derdini anlatmaya çalıştı. Belediye tarafından verilen yerde iş yapamadıklarını ve bundan dolayı da sahil bandına geldiklerini söylese de, Zabıta Amiri, zabıta ekiplerine el işlerinin bulunduğu tezgâhın kaldırılması için emir verdi.

Tezgâhı kaldırmak için gelen Zabıta ekiplerine karşı gelen tezgâh Sahibi Perihan Can, tezgâhını kaldırmayacağını, tezgâhın da sergilediği her şeyin el emeği göz nuru olduğunu söyleyerek, zabıta görevlilerini itti. Bir başka tezgâh sahibi Ahmet İnanç, Perihan Can'ın sinirli olduğunu ve bu akşamlık kalması için müsaade istedi. İnanç, gelen olumsuz yanıt sonrasında tezgâhta bulunan el işlerini yola fırlattı. Perihan Can ise tezgâhı toplamak isteyen zabıta görevlilerine engel olmak için tezgâhın üzerine oturdu. Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Perihan Can' dan tezgahını toplamalarını istedi. Uzun süre tezgâhının üzerinde oturan Can, gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren Perihan Can'ı yanına gelen arkadaşları sakinleştirdi. Olay sonrasında sakinleşen Perihan Can, "Bizim tek istediğimiz evimize ekmek parasını götürebilmek. Şu anda bize verilen stantların olduğu yerde satış yapamıyoruz. Tek isteğimiz insanların çok olduğu yerde yani sahil bandında bize yer verilmesini istedik. Meclis üyesi Sibel Hanımla da bu meseleyi konuştuk. O da bizim iş yapamadığımızı ve bunu Başkan' a ileteceğini söyledi. 10 gün olmasına rağmen ses seda çıkmadı." diye konuştu.

Arkadaşları tezgâhı topladıktan sonra Perihan Can ve diğer tezgâh sahipleri sahil bandından ayrıldı.