AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, önümüzdeki günlerde çok önemli gelişmelerin yaşanacağını söyledi. Organize Sanayi Bölgesi'nin 2 Kasım'da yol ihalesinin yapılacağını kaydeden Şahin, Öğretmenevi'nin de çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.

AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, ilçede yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Şahin, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi'nde uzun zamandır yaşanan yol sorunu ile ilgili olarak 2 Kasım'da ihale yapılacağını ve bu ihale sonrasında yol sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

OSB YOLU İHALEYE ÇIKTI

Şahin, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi yol ihalesine değindi. Şahin, "İktidara geldiğimizde Organize Sanayi Bölgesi yüzde 4'ü tamamlanmış olan bir tesisti. İktidara geldikten sonra bu tesisin tamamlanmasını sağladık. Bir tek yolu kalmıştı. Bu yolla ilgili olarak da sayın milletvekilimizin yoğun çalışmaları sonrasında bakanımızın da Ereğli'ye geldiğinde verilen bilgiler ışığında ucu açık bir ödenek tahsis edildi. Tahsis edilen bu ödenekle birlikte 2 Kasım günü ihalemiz yapılacak. Yolun yapılmasının ardından da sanayicimizin son isteği de yerine getirilmiş olacak." dedi.

ÖĞRETMENEVİ VE SPOR SALONU HİZMETE GİRECEK

Şahin, Öğretmenevi ve spor salonunun da yakın tarihte hizmete gireceğini söyledi. Şahin, "Ereğli'de eksikliği hissedilen tesislerden bir tanesi de spor salonuydu. Yapılan girişimler sonrasında spor salonunun inşaatına başlanmış ve çalışmalar aralıksız sürdürülmüştü. Şimdi tamamlanan çalışmalar sonrasında spor salonu binasını teslim aldık. Kısa bir zaman içinde de inşallah açılışını yapacağız. Spor salonu ile birlikte Ereğli'de eksikliği hissedilen bir başka tresis ise Öğretmenevi'ydi. Bu konuda da Ereğli'ye yakışır bir Öğretmenevi için kolları sıvadık. Bu tesisin de çalışmaları tamamlanmak üzere. Tesisin tamamlanmasının ardından binanın içinde İl Özel İdare büroları, Öğretmenevi ve bazı değişik çalışma grupları hizmet verecek." diye konuştu.

‘ZAMAN ZAMAN SIKINTILAR YAŞANDI’

Kdz.Ereğli'de yapılması planlanan hastane, adliye sarayı ve fen lisesi için de çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü dile getiren Şahin, şöyle devam etti:

"Hastane, Fen Lisesi ve adliye sarayı için çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarımızda zaman zaman yaşanan sıkıntılarımız oldu. Bu sıkıntılarımızı da kamuoyuyla paylaştık. Bu çalışmaların bu yıl içinde temellerinin atılması için çaba gösteriyoruz. Yapılması düşünülen fen lisesi için de Devlet Demir Yolları arazisinde askeriyemize ait eşyaların kaldırılmasını bekliyoruz. Bu eşyaların kaldırılması ile birlikte çalışmalarımızı hızlandıracağız."

Konuşmasının son bölümünde Devlet Su İşleri'nin çalışmalarına değinen AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, DSİ tarafından fabrika girişinde yapılan dere ıslah çalışmalarının kısa zamanda bitirilmesi için müteahhit ile görüşüldüğünü, burada yaşanan trafik sorununun da ıslah çalışmalarının tamamlanması ile birlikte son bulacağını sözlerine ekledi.