AKP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, TTK'nın kesinlikle kapanmayacağını bunun en büyük garantisinin ise teşkilatları olduğunu vurgulayarak, üretimin durma noktasına geldiği Armutçuk Müessesesinde yönetici ve maden işçilerinin özverisi ile sorunun ortadan kalkmasına sevindiklerini söyledi.

İŞE GİTMEDEN MAAŞ ALANLAR: İşten kayırmalar, işe gitmeden maaş alanlar bizim yüzümüzü Ankara'da kara çıkarıyor. TTK ile ilgili bir şey talep edildiğinde karşımıza bu olaylar çıkıyor. Bu kişileri tespit ediyor kuruma bildiriyor ve gerekenin yapılmasını istiyoruz. Benim ismimi kullananlar olabilir benim bu kişilerle hiçbir bağım yok.

KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ: AKP iktidarı olduğu sürece TTK'yı kapatmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunun en büyük teminatı AKP teşkilatıdır, Kdz.Ereğli teşkilatıdır. Teşkilatımızın bünyesinde de TTK'da çalışan arkadaşlarımız var gerçekleri biliyor, öğreniyoruz.

AFFEDİLMESİ ZOR: TTK yöneticileri alternatif panoları hazırlayıp hazır tutmalıdırlar ve üretim programına almalıdırlar. TTK yöneticileri ve siyasilerin bir eksikliğinden kaynaklanacak zararlar bana göre affedilmesi en zor hatalardandır.

AKP Kdz.Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a yaptığı açıklamasında, TTK'nın siyaset yapılamayacak kadar kutsal bir değer olduğuna vurgu yaptı ve özellikle TTK Armutçuk Müessesesinde yaşanan sıkıntılı sürecin atlatılmasında çaba gösteren TTK Müessese Yöneticileri ve maden işçilerinin özverisine teşekkür ederken, maden ocaklarının da kesinlikle kapatılmayacağını vurguladı.
BİZİM İÇİN KUTSAL
Şahin, "Türkiye Taşkömürleri Kurumu siyaset yapılamayacak kadar kutsal bir değerimizdir. Nasıl ezan, bayrak, İstiklal Marşı kutsal ise Zonguldak ve Kdz.Ereğli için de maden ocakları kutsal değerimizdir. İdareciler, sendikacılar, muhalefette hata yapabilir önemli olan hatalardan vazgeçmektir" sözleri ile başladığı konuşmasında, TTK içerisinde siyasi yaşantısı boyunca en büyük gördüğü zaafın ise TTK yönetiminde ve çalışma kanununda dışarıdan müdahaleler olduğunu söyledi.
"İŞE GİTMEDEN
MAAŞ ALANLAR VARDI"
İktidara gelmelerinin ardından maden ocaklarında yeraltında çalışması gerekirken yerüstünde çalışan ve yeraltı maaşı alan işçilerin tespit edilerek kurum yöneticilerine bildirildiği ve gereğinin yapıldığını belirten AKP Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin'in açıklaması şu şekilde: "Türkiye Taşkömürleri Kurumu içerisinde siyasi yaşantım boyunca en büyük gördüğüm zaaf TTK yönetiminde ve çalışma kanunundaki dışarıdan müdahaleler olmuştur, geçmişe nazaran bu yüzde 80-90 oranında da azalmış durumda. Zaman zaman işten kayırmalar, işe gitmeden maaş alanlar bizim yüzümüzü Ankara'da kara çıkarıyor. TTK ile ilgili bir şey talep edildiğinde karşımıza bu olaylar çıkıyor, kayırmacılıktan kaynaklanan zararlar, lojman dağıtımına kömür dağıtımına kadar ortaya çıkıyor.
"ENAZ MÜDAHALE
EDEN ADAM BENİM"
Bu konuda gelmiş geçmiş siyasetçilerin arasında enaz müdahale eden adam benimdir. Müdahale ettiğim zaman da kesinlikle haksızlık varsa müdahale etmişimdir, yanlış varsa etmişimdir. İktidara geldiğimiz ilk günden buyana o zamanki müessese müdürüne söyleyip yeraltında çalışması gerekirken yerüstünde çalışan insanların isimlerini verdik ve yeraltına soktuk. Halen var mıdır, nadir de olsa rastlıyoruz.
Bu kişilerin isimlerini idarecilere verip sorunun çözümünü istiyoruz. Geçmişe nazaran sıkı ve denetimli bir müessese var.
"İSMİMİZİ KULLANANLARI
HERHANGİ BİR BAĞIMIZ YOK"
Maden işçilerine sahip çıkılmalı, bizim orada ismimizi bile kullananlar olabilir bizim bu kişilerle herhangi bir bağımız yoktur. TTK'nın kar etmesi için mücadele veriyoruz. AKP iktidarı olduğu sürece TTK'yı kapatmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Bunun en büyük teminatı AKP teşkilatıdır, Kdz.Ereğli teşkilatıdır. Teşkilatımızın bünyesinde de TTK'da çalışan arkadaşlarımız var gerçekleri biliyor, öğreniyoruz. Netice siyasiler TTK çalışanları ve yöneticileri ile muhalefet ile el birliği ile bu müesseseseyi koruyup kollamak çocuklarımıza sağlam bırakmaktır.
'SIKINTILAR ÇÖZÜME
KAVUŞTU"
Önder Gazetesi'nde TTK Armutçuk Müessesesinde sıkıntılı sürecin geçmesinin ardından çıkan haberi okudum. Bilindiği gibi üretim birkaç haftalığına durma noktasına dahi gelmişti, üretim ile ilgili sıkıntılar vardı. Yoğun bir çaba sarfedildi ve sorun çözüldü.
TTK çalışanlarını alınlarından öpüyorum yöneticilerine de hassasiyetleri ve çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Maden ocaklarında üretim panolarındaki yangınlar sık sık çıkmaktadır, buna engel olabilmek çok ama çok zordur.
Sanki ocağın kaderi gibi lanse ediliyor, o yüzden TTK yöneticileri alternatif panoları hazırlayıp hazır tutmalıdırlar ve üretim programına almalıdırlar. TTK yöneticileri ve siyasilerin bir eksikliğinden kaynaklanacak zararlar bana göre affedilmesi en zor hatalardandır"