AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin adına gönderilen iletide seçim çalışmalarında yaptığı konuşmalardan başlıklar bulunuyordu. Şahin’in festivalden söz etmesi, kırtasiye yardımlarından esnafların mağdur olmayacağını, iyi bir yönetici olduğunu, Kepez’in sorunlarını bildiğini, geziler düzenleyeceğini,  10 bin üniversite öğrencisi hedeflediğini vurgulandığı açıklamadaki, “Ereğli’nin çocuğunu insanını kimsenin korkutmasına, ezmesine, insan yerine koymamasına asla izin vermeyeceğiz.” Sözleri altı çizilecek ifadeler olarak öne çıktı.

 

Gönderilen açıklama aynen şöyle:

 

AK Parti Kepez Seçim Bürosu dün akşam yapılan muhteşem ve görkemli bir tören ile hizmete girdi.

Dün akşam Kepez’de yapılan törene yüzlerce Kepezli vatandaş katıldı. Vatandaşın yoğun bir ilgi gösterdiği açılış töreninde AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan Adayı Erol Şahin konfeti, meşaleler ve havai fişeklerin yanı sıra davul zurnalar ile karşılandı.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ile Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ve Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’un da katıldığı törende Belediye Başkan Adayı Erol Şahin’e gösterilen yoğun ilgi çok dikkat çekti.

Erol Şahin, slogan ve alkış tempoları arasında yaptığı konuşmasında Kepez halkına kendisine gösterdikleri ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür etti ve Kepez’in hak ettiği yere mutlaka geleceğini söyledi.

Belediye Başkanı Adayı Erol Şahin, Ereğli’nin çocuğunu ve insanını kimsenin korkutmasına, ezmesine, insan yerine koymamasına asla izin vermeyeceklerini belirttiği konuşmasında,  “Ereğli’nin sorunlarının çözüme ihtiyacı var. Kavgaya, kaosa ihtiyacı yok. Hiç kimse korkmasın, Bu kardeşiniz Ereğli’ye de Ereğli insanına da sahip çıkacak Allah’ın izniyle” dedi.

 

“KEPEZ’İ TEMSİL EDECEK PIRIL PIRIL MECLİS ÜYELERİMİZ VAR”

AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin yaptığı konuşmasında şöyle dedi: “Kepezliler şunu bilsin ki, inşallah belediye meclisimizde birbirinden değerli arkadaşlar Kepez’i temsil edecekler. Kepez hak ettiği yeri bizim belediye meclisimizde yerini bulacaktır.

Rahmetli kayınpederim Kepezli. Yani bir tarafımız Kepez’e dayanıyor. Bunun hatırası için rahmetli amcamız adına Kepez’e bir okul yaptırmak nasip oldu. Hazan Şahin Ana Okulunu Kepez’e yaptırmak, Kepez’e olan yakınlığımızın bir göstergesidir. İnşallah bu devam edecektir.

 

“YÖNETMEYİ İYİ BİLİRİM”

Ben 52 yaşındayım, ekonomistim, Yeminli Mali Müşavirim. Parayı ve insan yönetmeyi en iyi bilen kişiyim. Allah nasip ederse sizlerin desteği ile bu kardeşiniz 1 Nisan sabahı Belediye Başkanı olur ise 90 gün içerisinde Ereğli’nin nasıl şahlandığını, bir belediyenin nasıl yönetildiğinin en güzel örneğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu işi bu kardeşiniz yapar. Bundan emin olun. Biz bunu A’dan Z’ye en iyi yapabilecek belediye başkanı adayıyız. O yüzden Cumhurbaşkanımız özellikle Ereğli’yi ince eleyip sık dokudu ve bu kardeşinizi ön plana çıkarttı ve sizlere emanet etti…

Bizim her sözümüzün altında Cumhurbaşkanımızın imzası var. Bizim her projemizin arkasında Cumhurbaşkanımızın desteği ve özel ilgisi var, bunu bilmenizi istiyorum. Ayrıca şahsımıza ait yetenekler, gençliğimiz, enerjimiz, birikimimiz Ereğli’nin sorunlarını çözmeye yeterlidir.

 

“BAZI İNSANLAR ARTIK SİYASET DIŞI KALMALI”

Önümüzdeki 5 yılı hayal ediyoruz. 5 yıl sonra Ereğli ve Kepez nerede olmalı? Diğer adaylarımızın bu hayal güçleri bile yoktur, bunları düşünmekte zorlanacaklardır. Hepsine sevgilerimizi saygılarımızı sunuyoruz, onlar bizim büyüklerimiz, ağabeylerimiz. Ama bazı insanlar artık siyaset dışı kalmalı, duayen olmalı ve ağabeylik yapmalı bir yerlerde! Artık Ereğli’yi bilenler yönetmeli. Biz onları başımızın tacı yapacağız.

 

“FESTİVAL YAPACAĞIZ”

1 Nisan’da Festival komitesini kuracağız. Temmuz ayında birbirinden değerli Türkiye’nin en değerli sanatçıları Ereğli’de sahnelerde olacaklar. O zaman benden önce belediye başkanlığı yapmış ağabeylerimizin ellerinden tutacağım ve sahneye beraber çıkacağız.

 

“ÇÖZEMEYECEĞİMİZ SORUN YOK”

En önemli konu Ereğli’de istihdam, yatırım konusu. Çocuklarımız gidiyor üniversiteye, geri geldiklerinde iş bulamadıkları için gittikleri şehirlerde kalıyorlar. Kdz. Ereğli’de gençlerimiz için yatırım yapmamız gerekiyor. Kim yapacak? Yapabilecek insan bu kardeşiniz; Yeminli Mali Müşavir, ekonomist. Bölgenin en büyük şirketlerine danışmanlıklar yapıyor, yatırım danışmanlığı yapıyoruz.

Arkamızda AK Parti’nin gücü ile Ereğli’de çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur buna emin olun.

Hanımefendiler için çok güzel projelerimiz var, zamanı gelince açıklayacağız. Sizlerin evlerine, sizlerin sokaklarına mahallelerine dertlerinize ortak olmaya geliyorum. Sizlere ah almak için gelmiyorum.

Hesap sormak için gelmiyorum, kin gütmek için gelmiyorum. Kardeşlik için, sevgi için geliyorum.

Size, Ereğli’nin çocuğuna, Erol Şahin’e sahip çıktık Allah razı olsun ondan dedirttirmek bizim boynumuzun borcu olsun.

 

“KIRTASİYE YARDIMI PROJEMİZDE ESNAF ZARAR GÖRMEYECEK”

Sevgili hanımefendiler. Okullar açılınca hükümetimiz kitaplarını sıraların üzerine koyuyor, ama yanında eksik var. 1 Nisan’da belediye başkanı olursam o kitapların üzerine kırtasiye paketi koymak da benim boynumun borcu olsun. Bu kırtasiye projesini Ereğli’nin esnafına zarar vermeden yapacağız. Dağıtımını ve paketlenmesini Ereğli esnafı ile yapacağız. Her projemizin ucunda Ereğli’nin esnafına, Ereğli’nin çocuğuna tüccarına, insanına fayda varsa yapacağız, yoksa biz orda yokuz.

 

“EREĞLİ İNSANINI KİMSENİN EZMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Ereğli’nin çocuğunu insanını kimsenin korkutmasına, ezmesine, insan yerine koymamasına asla izin vermeyeceğiz.

 

“HANIMLAR VE GENÇLERİMİZ İÇİN KÜLTÜR GEZİLERİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Her hafta sonu kültür turlarını başlatacağız inşallah. Hanımlarımızı, kardeşlerimizi, gençlerimizi Anıtkabir’e, Çanakkale’ye, Eyüp Sultana, Mevlana’ya, Uludağ’a, Hacı Bektaş’a, Safranbolu’ya, Abant’a götürmek bu kardeşinizin boynunun borcudur.

 

“SORUNLARINI BİLİYORUM”

Bu kardeşiniz Belediye Başkanı olursa Kepez’e Sağlık Ocağını gelir gelmez derhal yapacağımı taahhüt ediyorum. Kepez’in üst geçit problemi olduğunu da biliyoruz.  Bunu da belediyeden bir kuruş harcamadan Karayollarına yaptırmakta bizim boynumuzun borcu olsun. Hükümet imkanları ile yapabileceğimiz o kadar çok iş yar ki, bunlara daha girmedik. Cumhurbaşkanımız kendi ifadesiyle Ereğli Milletvekilidir. İstihdam yaratmak için, hiç kimseden korkmadan çekinmeden belediye bütçesinden tekstil atölyeleri inşa edeceğiz. Her bir atölyenin en az 200-250 çalışanı olacak.

Bu atölyelerin birini Kepez’de inşa edeceğiz. Kepez’e sosyal ve kültürel alanları genişleteceğiz.

Büyümüş ve kalkınmış Ereğli hayal ediyoruz.

 

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ SAYINI 10 BİNE ÇIKARACAĞIZ”

Üniversite öğrenci sayımızı 10 bine çıkartacağız. Hedefimizde Karadeniz Ereğli’de Batı Karadeniz Üniversitesini oluşturmak var. Bu kardeşiniz ekonomist. Belediyenin bütçesinden her şeyi yapmaya gerek yok. Bakanlıkların bütçesi, kalkınma ajansları, Avrupa Birliği fonları… Bunlar bizim için, ekonomiyi bilen biziz. Bu benim işim…

 

“Birileri iş yapmayacak, şimdiden bahane uyduruyorlar”

Bakmayın siz birilerinin Ereğli Belediyesi şöyle borçlu böyle borçlu demelerine. İş yapmayacaklar şimdiden bahane uyduruyorlar. O zaman gelmeyeceksin, işi bilmiyorsan gelmeyeceksin.

Ereğli’nin çözüm üretin, hesap kitap bilen insana ihtiyacı var. Hükümet ile, siyasiler ile barışık olan insana ihtiyacı var.  Ereğli’nin sorunlarının çözüme ihtiyacı var. Kavgaya, kaosa ihtiyacı yok. Hiç kimse korkmasın, Bu kardeşiniz Ereğli’ye de Ereğli insanına da sahip çıkacak Allah’ın izniyle.

Kendine güvenmeyen, sorunları çözmekte sıkıntısı olan, enerjisi tükenmiş olan insanlarımız o zaman bir kenarda duracak. Enerjisi olan, birikimi olan, deneyimi olan, siyasi gücü olan, yönetim konusunda tecrübeli olan insanlar gelecek Ereğli’nin sorunlarını çözecek. Bu işin erbabı benim, ekibim. Ereğli’ye bir 5 yıl daha kaybettirme lüksümüz yok.”

 

AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen ise Belediye Başkan Adayı Erol Şahin’in her sözünün ve projesinin arkasında iktidar ve milletvekilleri olarak arkasında durduklarını ve altına imza attıklarını söyledi. Ereğli’nin sosyal, ekonomik ve coğrafi anlamda çok büyük bir ilçe olduğunun altını çizen Türkmen, ilçeye mutlaka bir devlet üniversitesi kazandırılması gerektiğini ifade etti. Programa katılıp halka hitap eden Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol’da Ereğli merkezinde yaşayan tüm Ormanlılı hemşerilerine seslenerek Erol Şahin’e sahip çıkıp, destek vermelerini istedi.

Şahin programın ardından 14 Şubat sevgililer günü nedeniyle önce eşi Feyzan Şahin’e daha sonrada salonda bulunan Kepezli kadınlara karanfiller vererek sevgililer günlerini tebrik etti.

 

Gönderilen haberi düzenleme: Eyüp Bektaş